MSI Cyborg A15 laptopun 3DMark test sonuçları nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yunus544
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 81
  • Etiketler Etiketler
    3dmark

Yunus544

Uzman
Kullandığım bilgisayar MSI Cyborg 15 A13VF, RTX 4060 45W, i5-13420H işlemcili laptop.

3DMark üzerinden Steel normal testi yaptım, sonuç genel olarak düşük görünüyor. Bunu 45W olduğu için diye düşündüm ama bilmiyorum. Laptopum olması gerekenden düşük performans veriyorsa ne yapmalıyım, nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki adımları takip ederek MSI Cyborg 15 A13VF laptopunuzda düşük 3DMark performansını değerlendirebilir ve çözüm yolları bulabilirsiniz:

1. Sıcaklık Kontrolü​

• Gözlemleyin: CPU ve GPU sıcaklıklarını izleyin (HWMonitor veya MSI Afterburner gibi yazılımlar kullanabilirsiniz).
  • Soğutma: Laptopun hava deliklerinin temiz olduğundan emin olun. Toz birikimi, performansı etkileyebilir.

2. Güç Ayarları​

• Ayarları Kontrol Edin: Windows güç planınızı "Yüksek Performans" olarak ayarlayın.
  • MSI Center: Yazılım içindeki performans modlarını kontrol edin ve en yüksek performans modunu seçin.

3. Sürücü Güncellemeleri​

• NVIDIA Denetim Masası: NVIDIA sürücülerinin en güncel olduğunu kontrol edin ve gerekirse güncelleyin.
  • BIOS Güncellemesi: MSI'ın resmi web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin.

4. Oyun ve Uygulama Ayarları​

• Görsel Ayarlar: Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Bu, performansı artırabilir.
  • Arka Plan Uygulamaları: Gereksiz uygulamaları kapatın, böylece daha fazla sistem kaynağı oyun veya uygulama için kullanılabilir.

5. Performans Testi​

• Yeniden Test: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra tekrar 3DMark testini gerçekleştirin.
  • Sonuçları Kayıt Edin: Yeni sonuçları karşılaştırarak iyileşme olup olmadığını değerlendirin.

6. Donanım Kontrolü​

• RAM ve Depolama: RAM ve depolama birimlerinin (SSD/HDD) performansını kontrol edin. Yavaş bir depolama birimi, sistemi yavaşlatabilir.
  • Aşırı Kullanım: Görev Yöneticisi'nde anlık işlem kullanımlarını gözlemleyin. Yüksek bellek kullanan uygulamaları belirleyin.

Bu adımları izleyerek performans sorunlarınızı daha iyi anlayabilir ve çözümleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, gerekirse uzman bir teknisyenden destek almanızda fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…