penta

Çalışkan
Merhaba,

Şu an kullandığım MSI Pro MP245V 24" Flat 1920x1080 (FHD) monitörüm artık yetersiz kalmaya başladı. 100 Hz olmasından dolayı oyunlarda gözüm yoruluyor. Valorant oynuyorum ve yüksek tepki hızlı bir monitöre ihtiyacım var. Araştırmalarım sonucu iki monitör arasında kararsız kaldım. Fiyat performans açısından değerlendirirsek hangisini almalıyım?

İlk tercihim: MSI 23.8" G244F E2 Gaming Monitör
Bu monitör 180Hz Rapid IPS panele sahip e-spor monitörü olarak geçiyor. Güncel fiyatı 4800 TL.
İkinci tercihim: Rampage Crimson CR25R300F 25(24.5”) 300Hz 0.5ms Oyuncu Monitörü
Bu monitör yeni piyasaya çıkmış uygun fiyatlı ve 300Hz tazeleme oranına sahip IPS panel kullanıyor. Güncel fiyatı kendi sitesinde 5600 TL.

İkisi arasında kalma sebebim markaya olan güven ile alakalı. Rampage panel konusunda beni biraz şüpheye düşürüyor ama fiyatı çok uygun 300Hz olduğu için. Açıkçası kafam biraz karışık yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu fiyat bandında önerdiğiniz monitör varsa da önerilere açığım. Teşekkürler.

G244F berbat bir monitör. Rampage Crimson C25R300F ise incelemesine bakacak olursak iyi bir monitör lakin Rampage'in nasıl bir iç yapı tasarımı kullandığını bilmiyoruz. Konu Rampage olunca ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Panel konusunda bir sıkıntı yok çünkü panel CSOT üretimi. Panel Rampage'e ait değil yani. CSOT da Çin'in en büyük panel üreticilerinden bir tanesi. Günümüz çoğu monitörlerinde CSOT üretimi panel var. Bu monitörde kullanılan panel native 300 Hz, native 8-bit, a-Si TFT ve 6 COF kullanılan giriş-orta seviye bir panel. Ölçüm verileri konusunda da maksimum parlaklık, renk gamutu ve UFO testi konusunda bir falsosu yok.

Şans vermek istiyorsan Rampage Crimson'u alabilirsin ama ben Rampage'e zerre güvenmiyorum dersen bu bütçede alabileceğin en mantıklı seçenekler AOC 24G42E ve KTC H25T7.

G244F berbat bir monitör. Rampage Crimson C25R300F ise incelemesine bakacak olursak iyi bir monitör lakin Rampage'in nasıl bir iç yapı tasarımı kullandığını bilmiyoruz. Konu Rampage olunca ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Panel konusunda bir sıkıntı yok çünkü panel CSOT üretimi. Panel Rampage'e ait değil yani. CSOT da Çin'in en büyük panel üreticilerinden bir tanesi. Günümüz çoğu monitörlerinde CSOT üretimi panel var. Bu monitörde kullanılan panel native 300 Hz, native 8-bit, a-Si TFT ve 6 COF kullanılan giriş-orta seviye bir panel. Ölçüm verileri konusunda da maksimum parlaklık, renk gamutu ve UFO testi konusunda bir falsosu yok.

Şans vermek istiyorsan Rampage Crimson'u alabilirsin ama ben Rampage'e zerre güvenmiyorum dersen bu bütçede alabileceğin en mantıklı seçenekler AOC 24G42E ve KTC H25T7.
Değerlendirme için teşekkürler. KTC monitörün 3ms olduğunu gördüğüm için tercihim şu an iki model arasında. AOC AGON 24G42E ve Lenovo Legion R24E.

Marka haricinde Crimson CR25 daha iyi. Marka model tercih edecekseniz 24G42r veya H25T7 alın. G244F E2 iyi değil çünkü.
H25T7 monitörün 3ms olduğunu gördüm. Bu yüzden tercih etmeyebilirim. Lenovo Legion R24E ve AOC AGON 24G42E iyi modeller sanırım. Benim monitörde aradığım özellikler: Parlaklığı, renk doğruluğu ve tazeleme oranı. VESA bağlantısı da varsa tamamdır. North Bayou NB F80 kullanıyorum çünkü.

Tavsiye için teşekkürler. Kullanma deneyiminiz oldu mu? Valorant gibi Hz oranının önemli olduğu oyunlarda 180 Hz yeterli midir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlendirme için teşekkürler. KTC monitörün 3ms olduğunu gördüğüm için tercihim şu an iki model arasında. AOC AGON 24G42E ve Lenovo Legion R24E.

H25T7 monitörün 3ms olduğunu gördüm. Bu yüzden tercih etmeyebilirim. Lenovo Legion R24E ve AOC AGON 24G42E iyi modeller sanırım. Benim monitörde aradığım özellikler: Parlaklığı, renk doğruluğu ve tazeleme oranı. VESA bağlantısı da varsa tamamdır. North Bayou NB F80 kullanıyorum çünkü.

Tavsiye için teşekkürler. Kullanma deneyiminiz oldu mu? Valorant gibi Hz oranının önemli olduğu oyunlarda 180 Hz yeterli midir? Teşekkürler.
R24E, inceleme verilerine göre 5ms yalnız. Hatta 7ms çıktığı inceleme bile var.

IMG_3947.webp

Bunu ASUS ProArt gibi spesifik bir monitör serisinden ürün tercih etmedikçe elde etmen tamamen panel piyangosu. 10 tane aynı monitörden al, hepsi farklı renk doğruluğuna sahiptir. Renk doğruluğundan kesin bir şekilde emin olmak istiyorsan, kalibrasyon cihazı satın alman gerekiyor, örneğin SpyderX Elite veya i1Display Pro Plus.

Değerlendirme için teşekkürler. Ktc monitörün 3ms olduğunu gördüğüm için tercihim şu an iki model arasında. AOC AGON 24G42E ve Lenovo Legion R24e.

Benim monitörde aradığım özellikler: Parlaklığı, renk doğruluğu ve tazeleme oranı. VESA bağlantısı da varsa tamamdır.

Lenovo'nun parlaklığı düşük. Renk doğruluğu da üniteden üniteye göre değişiyor. Bir sürü incelemesine baktım hepsinde de renk doğruluğu farklıydı. Şansına 1.5 dE de çıkabilir 3 dE de çıkabilir. Bu yüzden çok takmamak lazım.