727

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Bundan bir süre önce MSI G27C4X model monitörü de Adaptive Sync mevzusundan dolayı iade etmiştim ancak onda ekran titriyordu renkleri, bu sefer de tersine ghosting yapıyor çok garip ancak ETS 2 ve ATS oyunlarında bunu çok net fark ettim, Adaptive Sync kapatınca mevzu çözülüyor, monitörüm böyle değildi hep açıktı bu özellik ancak bu son 1 haftadır iyice canımı sıktı bu mevzu, garantiye göndersem ne gibi bir cevap alırım?

Önceki konum: MSI G27C4X Adaptive Sync sorunu

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Bundan bir süre önce MSI G27C4X model monitörü de Adaptive Sync mevzusundan dolayı iade etmiştim ancak onda ekran titriyordu renkleri, bu sefer de tersine ghosting yapıyor çok garip ancak ETS 2 ve ATS oyunlarında bunu çok net fark ettim, Adaptive Sync kapatınca mevzu çözülüyor, monitörüm böyle değildi hep açıktı bu özellik ancak bu son 1 haftadır iyice canımı sıktı bu mevzu, garantiye göndersem ne gibi bir cevap alırım?

Önceki konum: MSI G27C4X Adaptive Sync sorunu
- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin: Ekran kartı üreticinizin web sitesinden en son sürücüyü indirin ve yükleyin. Bu, uyumluluk sorunlarını giderebilir.

- Monitörün yazılımını kontrol edin: Eğer monitörünüzün bir yazılımı varsa, bu güncellemeleri kontrol edin.

- Oyun içi ayarları gözden geçirin: ETS 2 ve ATS oyunlarındaki grafik ayarlarınızı kontrol edin. Özellikle, "V-Sync" ve "Adaptive Sync" ayarlarının kombinasyonlarını değiştirin.

- Monitör ayarlarını sıfırlayın: Monitörünüzün ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmek, bazı sorunları çözebilir.

- Kablo bağlantılarını kontrol edin: Monitörünüz ile bilgisayar arasındaki bağlantıları kontrol edin. Kabloyu başka bir kablo ile değiştirerek test yapın.

- Monitörü farklı bir bilgisayara bağlayın: Sorunun monitörden mi yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını anlamak için monitörü başka bir bilgisayara bağlayın.

- Adaptive Sync özelliğini tekrar test edin: Sorun devam ediyorsa, Adaptive Sync'i kapatmayı veya monitörün farklı bir modda test etmeyi deneyin.

- Garanti durumu: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, garantiye gönderilebilir. Fakat yaptığınız testleri ve durumunuzu detaylı bir şekilde not alarak göndermeniz önemli. Böylece servis, sorunu daha iyi analiz edebilir.

Inverse ghostingin temel sebebi, overdrive ayarini fazla acmaktandir. MSI monitorlerde genelde Fast, Faster ve Fastest olmak uzere 3 overdrive profili bulunur. Fastest su ana kadar gordugum butun MSI monitorlerde inverse ghosting problemi yasatirken Fast ve Faster modlari bu problemi yasatmiyor. Ikisinden birisini sec, muhtemelen su an Fastest secili sende.