Llama

Yetkin
Merhabalar, 1.5 yıl önce aldığım QD monitörüm 3 hafta önce durduk yere bozuldu. Garantiye verdim, sıfır olarak E2 yolladılar. Sizce kabul edeyim mi? Oyun ve yazılım için kullanıyorum sistemimi. Sanırım QD renkleri daha iyi gösteriyormuş, o kadar fark eder miyim?

Son düzenleme:
Renk doygunlugu olarak QD, maksimum parlaklik ve kontrast olarak E2 daha iyi.

Kontrast farkini cok hissetmezsin ama renk doygunlugunu bariz hissedersin. E2 eline gectiginde muhtemelen renkler sana soluk gelecektir. Bence G274QPF-QD'den memnunsan tekrar QD icin talep olustur ya da MAG274QRF-QD E2 talep et G274QPF E2 yerine.

Renk doygunlugu olarak QD, maksimum parlaklik ve kontrast olarak E2 daha iyi.

Kontrast farkini cok hissetmezsin ama renk doygunlugunu bariz hissedersin. E2 eline gectiginde muhtemelen renkler sana soluk gelecektir. Bence G274QPF-QD'den memnunsan tekrar QD icin talep olustur ya da MAG274QRF-QD E2 talep et G274QPF E2 yerine.
Hocam Premium color modunda geniş gamut sunuyorda berbat bir görüntüsü var. Geniş gamut olsa da renkler fazla yanlış gözüküyor. Msi bu modelde becerememiş. E2 alıp geçmek en mantıklısı. MAG olanda bu sorunun olacağını zannetmiyorum şikayet falan yok ama bu modelde bir sürü şikayet var, aynı durumu bende yaşadım.

Hocam Premium color modunda geniş gamut sunuyorda berbat bir görüntüsü var. Geniş gamut olsa da renkler fazla yanlış gözüküyor. Msi bu modelde becerememiş. E2 alıp geçmek en mantıklısı. MAG olanda bu sorunun olacağını zannetmiyorum şikayet falan yok ama bu modelde bir sürü şikayet var, aynı durumu bende yaşadım.
Konu sahibi 1.5 yildir kullandigini belirtmis, boyle bir rahatsizligi olsa 1.5 yil boyunca kullanip bozulacagi gunu beklemezdi diye dusunuyorum.

Konu sahibi 1.5 yildir kullandigini belirtmis, boyle bir rahatsizligi olsa 1.5 yil boyunca kullanip bozulacagi gunu beklemezdi diye dusunuyorum.
G3 kullanıp memnun olanda var, konu sahibi durumu fark etmemiş olabilir.
Hocam QD modelinin internette satışlarının azaldığını ve satanlarında pahalı sattığını fark ettim. Acaba QD modeli kronik sorunlu bir model olabilir mi? Üretimi vs. durmuş olabilir belki ondan dolayı.

@Llama, QD olan eskidi cunku. 2022'de cikti piyasaya. Su an piyasada olan E2 modeli ise 2024'te cikti. Eski urunler elde tek tuk kalir ve saticilar da onlara rastgele fiyat girer.
Şöyle bir konu gördüm:

https://techolay.net/sosyal/konu/msi-g274qpf-qd-monitor-acilirken-cizgiler-cikiyor.112327/

Benim sorunumda buna benziyordu. Bir süre açılırken olup sonra gidiyordu önemsemedim, en sonunda tamamen bu tarz çizgiler olunca göndermiştim. Videosuda vardı.

G3 kullanan herkes o monitorun kotu oldugunun farkinda. G3 ovenlerin temel gerekcesi para verdiysem kotu olamaz veya kimse kotuleyemez dusuncesi.

G3 derken örneklemek için söylemiştim. G244pf E2 kullanıp övende var. Bunun sonu yok. İçerik üretmekle uğraşmıyorsa e2'nin daha iyi deneyim vereceğini düşünüyorum. Hız, kontrast oranı ve parlaklık açısından E2 daha iyi. Qd olan renk gamutunda bariz üstün olabilir ama MSI kalibrasyon konusunda kötü bir iş çıkartmış. Digital vibrance ayarını 200 yapsam renkler bu kadar yanlış gözükmezdi. E2 zaten geniş Gamut'a sahip olduğu için hem bu berbat kalibrasyon hem de diğer zayıflıklarından ötürü eskisinden talep etmek mantıklı değil. Bu monitörü canlıdan görseniz %100 bana katılacağınıza eminim.