R5 7500F ile 5080 2K görüntüde darboğaz yaşatır mı peki hocam? Biraz araştırdım yer yer darboğaz alıyor gibiydi.
7500F ile 7600 arasındaki Gaming performans farkı yok denecek kadar az, 7600X ile de birazcık fark var. 2K Yüksek ayarlarda besler. Oynayacağın oyunun GPU Instensive olmasına dikkat et yine de. CP2077 Ray Tracing Ultra 150 FPS 35ms veren sistemim Cities Skylines'da 55FPS veriyor.

Merhaba,

Az önce gördüm MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC Plus Hepsiburada Premium ile 46.K civarına geliyor. Nasıl bir kart alınır mı? Alt fiyatlara PNY, Palit ve Gainward baktım ancak çok giriş segmenti modeller de almak istemedim açıkçası. Üstelik Axess kartla vade farksız 6'ya da bölmesi cazip geldi.

Herhangi bir kronik sorunu vs. var mıdır ?

Yorumlarınızı bekliyorum.
38-43 bandına PNY, Colorful gibi modeller düşerken alınmaz. 46 civarıda tam ortada yani bütçe çıkıyorsa Gaming Gecesi'nden bir 5080 mükemmel olur.

Bu kart Gaming Gecesi'nde 53'e satıldı.

Ayrıca Palit GamingPro ve Gainward Phoenix kartların isimlerinde "S" ibaresi bulunanlardan kaçın. 😀
En temelinde VP yok. Buna rağmen fiyatları, daha iyi kartlarla yarışıyor.

O seriden bir kart alınacaksa düz isimliler yani GamingPro ve Phoenix modelleri alınmalı. V1'de kabul edilebilir fakat fiyatları yakınsa alınmamalı.

Son düzenleme:
O seriden bir kart alınacaksa düz isimliler yani GamingPro ve Phoenix modelleri alınmalı. V1'de kabul edilebilir fakat fiyatları yakınsa alınmamalı.
Aynen, GameRock ve Gaming Pro olanlarda Vapor Chamber var, GamingPro V1 ve S versiyonlarında hem Vapor Chamber yok üzerine S versiyonunda 8 yerine 4 bakır ısı kanalı var. Bakır yüzey üzeri 8 kanal da iş yapar ancak OC yoksa. GameRock olan şahane mesela, hem PCB üzerinde heatsink bol, hem 9 kanal bakır borulu, hem de buhar odalı. Palit'in bu at iziyle it izini birbirinden ayıracak bir isimlendirmeye gitmesi lazım.

Model güzel, 47k fiyat iyi ancak Gaming Gecesinde RTX 5080 düşmüşlüğü var. Her ne kadar en giriş segment ürünlerden birisi olsa da.
1759767111032.webp

47k ya iyi dedim çünkü en dip model 41k dan başlayıp hızlıca 45k lara tırmanıyor. 47k ya açık ara en sağlam model oluyor.

PNY 5070 Ti OC nasıl sizce, soğutma ve malzeme kalitesi olarak? Kroniği vs. yok diye biliyorum. 41-42K civarına 3 taksitle alınır mı? 5080 ile arasında 10k fark oluyor, o da 5080 bu hafta gaming gecesinde çıkarsa ve yakalayabilirsek tabii. Millet yamyam gibi saniyesinde alıyor.

Bu konuda bende düşünüyorum. Taksitle Amazon'dan almayı düşünüyorum (değişim iade var) sessiz çalışsın istedim. MSI dışındaki kartların orumlarına b

Aynen, GameRock ve gaming Pro olanlarda Vapor chamber var, gamingpro V1 ve s versiyonlarında hem Vapor chamber yok üzerine s versiyonunda 8 yerine 4 bakır ısı kanalı var. Bakır yüzey üzeri 8 kanal da iş yapar ancak OC yoksa. GameRock olan şahane mesela, hem PCB üzerinde heatsink bol, hem 9 kanal bakır borulu, hem de buhar odalı. Palit'in bu at iziyle it izini birbirinden ayıracak bir isimlendirmeye gitmesi lazım.

Akmak gerek, gürültülü mü değil mi diye? Sırf 5080 olsun diye daha gürültülü çalışan kart almaya gerek var mı?

Bu konuda bende düşünüyorum. Taksitle Amazon'dan almayı düşünüyorum (değişim iade var) sessiz çalışsın istedim. MSI dışındaki kartların orumlarına b

Akmak gerek, gürültülü mü değil mi diye? Sırf 5080 olsun diye daha gürültülü çalışan kart almaya gerek var mı?

Sırf 5080 diye 10k civarı fark vermeye değmez bana göre. Dünkü gaming gecesinden 39k'ya PNY 5070 Ti aldık, 5080 Phoenix ise 55k'ydı. Aradaki farka asla değmeyeceğini düşündük 5070 Ti'ı alıp geçtik. O farka gider işlemci, SSD vs. alırsın kasadaki diğer bileşenleri yükseltirsin. Ek olarak tepe model diye aynı kartta 7-8 k fark vermeye yine değmez bana göre.

Anlamıyorum ne diyorsan. Hatalı yazıyorsun ama evet daha gürültülü olduğunu bilip aynı termallerde olması şartı ile anlık kullandığım 5070Ti verip 5080 alırdım. Zaten kulakta kulaklık var odamda da tekim. Gürültü olsa ne olur kimse duymuyor zaten.