https://www.epey.com/laptop/msi-gs66-stealth-10ue-099tr.html bu laptopa sahibim ve termal throttling sebebiyle FPS olması gerekenin yarısına düşüyor. UV da -0, 080 kadar yaptım ama fayda etmedi. Yardımcı olur musunuz?
PTM'nin uygulanmasıyla ısınma kaynaklı FPS düşüşlerinin çözülebileceğini diğer forumda da belirtmiştim. Aksi takdirde, ısınma sorunları nedeniyle FPS'te düşüşler yaşanacaktır.

PTM , Türkçeye 'faz değişimli termal malzeme' olarak çevriliyor. Termal macun yerine kullanılıyor ve 'pump-out' gibi riskleri bulunmuyor. Uygun ölçüde kesip doğrudan CPU veya GPU üzerine yerleştiriyorsunuz, işlem bu kadar basit. Hem yüksek ısı iletkenliğine sahip hem de uzun ömürlü. PTM uyguladıktan sonra sadece periyodik toz temizliği yeterli oluyor.

Kendimin de kullandığı, önerdiğim PTM

Clevo kasa Monster kullanıyorum ve ısınma sorunum artık yok.

Yanlış bilgi
PTM, Türkçeye 'faz değişimli termal malzeme' olarak çevriliyor. Termal macun yerine kullanılıyor ve 'pump-out' gibi riskleri bulunmuyor. Uygun ölçüde kesip doğrudan CPU veya GPU üzerine yerleştiriyorsunuz, işlem bu kadar basit. Hem yüksek ısı iletkenliğine sahip hem de uzun ömürlü. PTM uyguladıktan sonra sadece periyodik toz temizliği yeterli oluyor.

Bunlar VRAM modulleri ve MOSFET ustlerinede uygulanir o halde.

PTM, Türkçeye 'faz değişimli termal malzeme' olarak çevriliyor. Termal macun yerine kullanılıyor ve 'pump-out' gibi riskleri bulunmuyor. Uygun ölçüde kesip doğrudan CPU veya GPU üzerine yerleştiriyorsunuz, işlem bu kadar basit. Hem yüksek ısı iletkenliğine sahip hem de uzun ömürlü. PTM uyguladıktan sonra sadece periyodik toz temizliği yeterli oluyor.

Tamam onu ısıyı azaltması için alacağım uygulayacağım, laptopun yapımcıları normal macun kullanması garip.