Çözüldü MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartında onaysız BIOS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ACN

Becerikli
Merhaba MSI GTX 1660 Super Gaming X aldım arkadaşla anlaştık her şey tamam kartın ısı dereceleri güzel fpsleri güzel bütün driverları falan kontrol ettim günceldi bir sorun yoktu fakat GPU-Z programından BIOS sürümüne baktığımda kartın BIOS sürümü techpowerup sitesindekilerle uyuşmuyor BIOS 1660 Super'in gözüküyor ama üretici onaylı gözükmüyor? Onaysız BIOS gözüküyor?

Aşağıya kartın bios sürüm ve sitenin sürümlerinin görsellerini bıraktım.
Çocuk kartı 0 hediye olarak aldığını mining yapmadığını sadece oyun oynadığını söylüyor testlerdede güzel çıktı kart fakat tek handikapı bios sürümünün uymaması. Ben siteyede güvenemediğimden yada türkiye yurtdışı belki fark eder falan diye düşünerek kartı kaçırmamak için aldım acaba hata mı ettim?

Bu kartın biosu neden böyle gözüküyor mining falan mı yapmış yada başka bir durum mu var?

Biosu google'da arattığımda. Son eklediğim görseldeki gibi kırmızı bir yazı mevcut biosun orjinal olmadığına dair bu durum tam olarak nedir?

Dosya Ekleri

• 421421542.webp
    421421542.webp
    442 KB · Görüntüleme: 39
  • w421512.webp
    w421512.webp
    418,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 42145125212.webp
    42145125212.webp
    144,5 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
VBIOS sürümü onaysız değil, sadece siteye yüklenen VBIOS dosyası teyit edilmemiş, sorun yok yani.

Ayrıca birkaç saat önce de konu açmıştınız diye hatırlıyorum, kartı aldıktan sonra bakımını yapmayı unutma, sıcaklıkları bu modele göre yüksek gibi. Hem de dediğim gibi fiyatı biraz yüksek, 3500'e falan alınabilir.
Marka kısmı, GPU ve bellek frekansları doğruysa, çalışmasında bir sorun yoksa şüphe duyulmaz, her kartın BIOS'u sitede yüklü olmuyor, olsa da kontrol edilmemiş olabiliyor.
Marka doğru GPU bellek frekansları doğru GDDR değeri doğru kutunun üstündeki seri numarası ile kartın üstündeki seri numarasına bile birebir tutuyor FPS değerleri diğer test ettigim kartlarla aynı sıcaklık ise 70'i geçmedi FurMark Full yükte o zaman sıkıntı yok diyorsunuz galiba.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt