VELOX 300R, 59L iken Gungnir 300R ise 60.5L. Yani Gungnir 300R hacimsel olarak 1.5L daha büyük olmasına rağmen bu büyüklük etkisini iç kısma pek yansıtamamış olmalı ki GPU desteği 360mm ile sınırlandırılmış. VELOX 300R'da ise GPU desteği 400mm.

Güncel GPU'ların abartı uzunluklara erişebildiğini göz önünde bulundurursak Gungnir 300R gibi pahalı bir kasanın 360mm GPU desteği sunması, epey kötü.

VELOX 300R, 59L iken Gungnir 300R ise 60.5L. Yani Gungnir 300R hacimsel olarak 1.5L daha büyük olmasına rağmen bu büyüklük etkisini iç kısma pek yansıtamamış olmalı ki GPU desteği 360mm ile sınırlandırılmış. VELOX 300R'da ise GPU desteği 400mm.

Güncel GPU'ların abartı uzunluklara erişebildiğini göz önünde bulundurursak Gungnir 300R gibi pahalı bir kasanın 360mm GPU desteği sunması, epey kötü.
Anladım hocam peki ikisi arasından seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?

Anladım hocam peki ikisi arasından seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?
Gungnir 300R'nin GPU desteğini yetersiz bulmam, VELOX 300R seçmeye yönlendirirdi lakin o kasa o kadar etmez. Aynı paraya Lancool III var ve daha iyi.

@melihenesbakal, hocam sizin fikriniz de önemli benim için siz ne dersiniz bu 2 kasa için?

Hocam elinizde iyi bir VELOX yok mu zaten? VELOX'unuz fıstık gibi kasa değişme gereği yok bence. VELOX bence yine daha mantıklı GPU boyutundan ve daha küçük bir kasa olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. LANCOOL III önerilmiş 420mm radyator falan destekliyor ferah bir arkadaş ancak biraz büyük ve bu yüzden hava akışı dezavantajlı olacaktır. Ayrıca LANCOOL III çok sesli bir kasa bizzat dinlediğim için söylüyorum. İkinci elde ucuza MEG Prospect 700R çözebilirseniz de olur fiyat iyi ise kullandığım kasadır güzel ancak 10K üstünü pek hak etmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinizde iyi bir VELOX yok mu zaten? VELOX'unuz fıstık gibi kasa değişme gereği yok bence. VELOX bence yine daha mantıklı GPU boyutundan ve daha küçük bir kasa olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. LANCOOL III önerilmiş 420mm radyator falan destekliyor ferah bir arkadaş ancak biraz büyük ve bu yüzden hava akışı dezavantajlı olacaktır. Ayrıca LANCOOL III çok sesli bir kasa bizzat dinlediğim için söylüyorum. İkinci elde ucuza MEG Prospect 700R çözebilirseniz de olur fiyat iyi ise kullandığım kasadır güzel ancak 10K üstünü pek hak etmiyor.
Hocam bu kasayı alalı 2 seneyi geçti bir de sıcaklık sorunu yaşayınca soğudum biraz. Velox 300R çok içime siniyor ama Gungnirle arasında kalmıştım. Sizce ikisi arasından hangisi mantıklı seçim olur?

Hocam bu kasayı alalı 2 seneyi geçti bir de sıcaklık sorunu yaşayınca soğudum biraz. Velox 300r çok içime siniyor ama Gungnir'le arasında kalmıştım. Sizce ikisi arasından hangisi mantıklı seçim olur?

Hocam sıcaklık sorunu derken? İlginç sıcaklık sorunu yaşamanız ancak VELOX 300R çok çok daha iyidir çünkü Gungnir kasada 3 fan olması yanıltmasın bu kasalarda açıkçası 3 fan olayı bomboş bir şey. En alttaki fan boşu boşuna üflüyor, benim kasada da öyle. En alttaki fan boşluğa hava üflüyor ama merkezi 2 fan çok daha iyi soğutuyor. Keza NZXT H5 Flow ve ASUS ProArt PA602 modelleri yüksek soğutma performansını 2 adet merkezi fana borçlular, bu kasada benim aklıma gelen dahice bir fikir olan 160mm fanlar var diye biliyorum. VELOX 300R modelinde ve çap olarak çok güzel bir soğutma sağlayacaktır.

@melihenesbakal, Lancool III, aynı koşullar sağlandığı takdirde kendinden küçük kasalarla aynı sıcaklık değerlerine sahip. Stok halde kötü olmasının sebebi genel olarak Lian Li'nin, kasalarına koymuş olduğu default fanların rezalet olmasından kaynaklı.
MSI ekosistem kullanan birisi için MSI biraz daha avantajlı olacaktır özellikle yazılım tarafında. Kasa bu yahu sıcaklığa ahım şahım bir etkisi yok kötü seçilmediği sürece özellikle CPU sıcaklığına etkisi zaten aşırı fazla değil sıvı soğutucuda. Velox 300r gayet mantıklı bu bağlamda.