Bunun için bir veri sağlayamıyorum birebir olarak ancak attığınız referansta H7 Flow var bu bir nokta olabilir, Prospect 700R'ın performansı H7 Flow'dan iyi idi Tom's hardware'in tablosunda.
Bahsettiğiniz tablo, benim attığım "standardized fans" gibi bir kıyaslama ise atabilirsiniz lakin kasaların tamamen fabrikadan çıktığı default halini kıyaslıyorlarsa pek mantıklı bir kıyaslama olmaz.

@BerkayZ87 hocam bu Lancol lll'ün fanlarının iyi olmadığını ben de okumuştum. Lakin, bu her Lian Li kasası için geçerli değil.

Lancool 216'nın stok 160mm 2 adet ARGB ve Egzoz fanları gayet iyi. Silent modda çalıştırdığım halde sıcaklıklar mükemmel. Üzerine bir de sessiz.

Herkesin kendi zevki ancak bu kadar devasa kasalara custom loop yapılmadıkça gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sizin attığınız tabloda Lancool 215 bile Lancool lll'ün soğutma performansını geçmiş mesela. Bana katılır mısınız bilemem tabii.

Bahsedilen Prospect ve Lancool lll kasalarını yarı fiyatına geçecek ATX veya E-ATX kasalar var.
@melihenesbakal buna ek olarak Tom'sHardware, Gamer's Nexus kadar güvenilir bir kurum değil.

Bahsettiğiniz tablo, benim attığım "standardized fans" gibi bir kıyaslama ise atabilirsiniz lakin kasaların tamamen fabrikadan çıktığı default halini kıyaslıyorlarsa pek mantıklı bir kıyaslama olmaz.

Asıl stok halini aynı yüzdeliğe alarak kıyaslamak bence daha mantıklı sonuç olarak kasanın fanları daha iyi ise daha iyidir sonuç odaklı olmak gerek o fanların iyi performans veriyor olması da bir özelliktir. Kullanıcı aynı fanla kullanmayacak muhtemelen default fan ile kullanacak ek fan alacağı bilgisi nerede belirtilmiş de bu söyleniyor.

@BerkayZ87 hocam bu lancol Lll'ün fanlarının iyi olmadığını ben de okumuştum. Lakin, bu her Lian Li kasası için geçerli değil.

Lancool 216'nın stok 160mm 2 adet ARGB ve egzoz fanları gayet iyi. Silent modda çalıştırdığım halde sıcaklıklar mükemmel. Üzerine bir de sessiz.

Herkesin kendi zevki ancak bu kadar devasa kasalara Custom loop yapılmadıkça gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sizin attığınız tabloda lancool 215 bile lancool Lll'ün soğutma performansını geçmiş mesela. Bana katılır mısınız bilemem tabii.

Bahsedilen prospect ve lancool lll kasalarını yarı fiyatına geçecek ATX veya e-ATX kasalar var.
@melihenesbakal buna ek olarak tom'shardware, gamer's nexus kadar güvenilir bir kurum değil.

Prospect 700r, MSI ekosisteminde üst düzey bir şey isteniyorsa ve biraz şov isteniyorsa 10k üstü fiyat verilmeyerek alınabilecek mantıklı bir kasa. Kasa soğutmasına şahsen çok önem vermem çünkü belli bir segmentten sonra çok önemli farklar oluşmuyor gözlemlediğim kadarıyla daha çok AiO etki eder. Kasada airflow varsa bu durumda çoğu konuda yeterli olacaktır ben 14900k kullanıyorum ona rağmen bu kadar dert etmiyorum kasa soğutmasını.

Son düzenleme:
Asıl stok halini aynı yüzdeliğe alarak kıyaslamak bence daha mantıklı sonuç olarak kasanın fanları daha iyi ise daha iyidir sonuç odaklı olmak gerek o fanların iyi performans veriyor olması da bir özelliktir. Kullanıcı aynı fanla kullanmayacak muhtemelen default fan ile kullanacak ek fan alacağı bilgisi nerede belirtilmiş de bu söyleniyor.
Biz şu an dahili fanların kalitesini konuşmuyoruz ki. Kasanın soğutma kapasitesini konuşuyoruz. Kasanın soğutma kapasitesi, kendi fanlarıyla ölçülmez.
@BerkayZ87 hocam bu Lancol lll'ün fanlarının iyi olmadığını ben de okumuştum. Lakin, bu her Lian Li kasası için geçerli değil.

Lancool 216'nın stok 160mm 2 adet ARGB ve Egzoz fanları gayet iyi. Silent modda çalıştırdığım halde sıcaklıklar mükemmel. Üzerine bir de sessiz.

Herkesin kendi zevki ancak bu kadar devasa kasalara custom loop yapılmadıkça gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sizin attığınız tabloda Lancool 215 bile Lancool lll'ün soğutma performansını geçmiş mesela. Bana katılır mısınız bilemem tabii.

Bahsedilen Prospect ve Lancool lll kasalarını yarı fiyatına geçecek ATX veya E-ATX kasalar var.
@melihenesbakal buna ek olarak Tom'sHardware, Gamer's Nexus kadar güvenilir bir kurum değil.
Zaten öyle. Konu sahibi 7-8K kasaya bütçe ayırdığından ve baktığı kasalar da kallavi kasalar olduğundan ötürü Lancool III önerdim. Bana kalsa 480T alır geçerim. High-end kasa almak, içini doldurmadığın müddetçe mantıksız.

Biz şu an dahili fanların kalitesini konuşmuyoruz ki. Kasanın soğutma kapasitesini konuşuyoruz. Kasanın soğutma kapasitesi, kendi fanlarıyla ölçülmez.

Zaten öyle. Konu sahibi 7-8k kasaya bütçe ayırdığından ve baktığı kasalar da kallavi kasalar olduğundan ötürü LANCOOL II'ı önerdim. Bana kalsa 480t alır geçerim. High-end kasa almak, içini doldurmadığın müddetçe mantıksız.

Kasa tasarımı kalitesi ölçülür o şekilde, kasa ne kadar iyi tasarlanmış diye ölçeriz onun için iyi bir ölçüdür ona laf yok. Ama o fanlar yüzünden bir kasa daha iyi veya daha kötü ise bu da kasanın bir özelliğidir kullanıcı o kasaya para verirken fanlarına da para veriyor. 480t güzel kasadır kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum kendisinin tabii konu sahibi 9800X3D işlemci ve MEG S360 sıvı soğutma kullanan birisi görünüşe bakılırsa high end bir PC var birazcık şov da istemiş belli ki, hakkıdır :)

Kasa tasarımı kalitesi ölçülür o şekilde, kasa ne kadar iyi tasarlanmış diye ölçeriz onun için iyi bir ölçüdür ona laf yok. Ama o fanlar yüzünden bir kasa daha iyi veya daha kötü ise bu da kasanın bir özelliğidir kullanıcı o kasaya para verirken fanlarına da para veriyor. 480t güzel kasadır kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum kendisinin tabii konu sahibi 9800X3D işlemci ve MEG S360 sıvı soğutma kullanan birisi görünüşe bakılırsa high end bir PC var birazcık şov da istemiş belli ki, hakkıdır :)
Sağ ol hocam aynı kafadayız, anladın beni. :)

Ama o fanlar yüzünden bir kasa daha iyi veya daha kötü ise bu da kasanın bir özelliğidir kullanıcı o kasaya para verirken fanlarına da para veriyor.
Fanlar degistirilebilir ama kasanin orasini burasini degistiremezsin. VELOX 300R'ye 7000 TL vermek basli basina zarar zaten. Lancool III'e 7000 vermek zarar degil, ederi o zaten. Dahili fanlarini satip yeni fan alirsin, cok cok 1000 TL'lik zarara girmis olursun. VELOX'u oldugu gibi kullansan bile en az 2000-3000 TL zarardan basliyorsun, cunku kasanin ederi max 5000 TL.

Bu arada VELOX 300R'in sovluk bir tarafi yok. Gayet cirkin bir kasa.

@The Man From Earth'in onerdigi H6 Flow, onerdigimiz kasalarin hepsinden daha sov odakli tasarima sahip.

Fanlar degistirilebilir ama kasanin orasini burasini degistiremezsin. VELOX 300R'ye 7000 TL vermek basli basina zarar zaten. Lancool III'e 7000 vermek zarar degil, ederi o zaten. Dahili fanlarini satip yeni fan alirsin, cok cok 1000 TL'lik zarara girmis olursun. VELOX'u oldugu gibi kullansan bile en az 2000-3000 TL zarardan basliyorsun, cunku kasanin ederi max 5000 TL.

Bu arada VELOX 300R'in sovluk bir tarafi yok. Gayet cirkin bir kasa.

@The Man From Earth'in onerdigi H6 Flow, onerdigimiz kasalarin hepsinden daha sov odakli tasarima sahip.
Tasarım işi kişisel bir zevktir hocam. Siz beğenmezsiniz başkası beğenir. Arkadaş Lancool III tasarımını sevmemiş belli ki 300R almış, ki zaten bence tasarımı beğenmek performanstan önemlidir. Eğer performans konusunda çağ farkı yoksa (biri 200W biri 300W soğutuyor gibi vb. bir örnek) tasarımını beğendiğimiz kasa daha mantıklıdır. En azından üst segmentte. Ki Lancool III'ün soğutup 300R soğutmayacağı bir yük yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
@melihenesbakal, siz olaya hala soğutma performansı ve boyut olarak bakıyorsunuz fakat Lancool III ile VELOX 300R'ın kalitesi birbirine yakın bile değil. Konu sahibi ekosistem uğruna daha kötü bir kasa aldığı bilincinde olarak VELOX 300R'a 7000 TL vermeyi göze alsın diye yazıyorum bunları. Ayrıca "siz beğenmezsiniz, başkası beğenir" diye bir durum, şov kasası adı altında değerlendirilen bir kasada geçerlidir lakin şov kasası adı altında değerlendirilmeyen bir kasayı şov kasası olarak nitelendiremezsin. Mesela ROG Helios rezalet bir sıcaklık performansının yanında kötü bir iç hacim desteğine sahip olsa da şov kasasıdır, hiç sevmem ama bu onun şov kasası olduğu gerçeğini değiştirmez. VELOX 300R'ı bir insan beğenebilir ama kime sorarsan sor bu kasaya şov kasası demez.

@melihenesbakal, siz olaya hala soğutma performansı ve boyut olarak bakıyorsunuz fakat LANCOOL II'ı ile velox 300R'ın kalitesi birbirine yakın bile değil. Konu sahibi ekosistem uğruna daha kötü bir kasa aldığı bilincinde olarak velox 300R'a 7000 TL vermeyi göze alsın diye yazıyorum bunları. Ayrıca "siz beğenmezsiniz, başkası beğenir" diye bir durum, şov kasası adı altında değerlendirilen bir kasada geçerlidir lakin şov kasası adı altında değerlendirilmeyen bir kasayı şov kasası olarak nitelendiremezsin. Mesela ROG Helios rezalet bir sıcaklık performansının yanında kötü bir iç hacim desteğine sahip olsa da şov kasasıdır, hiç sevmem ama bu onun şov kasası olduğu gerçeğini değiştirmez. Velox 300R'ı bir insan beğenebilir ama kime sorarsan sor bu kasaya şov kasası demez.

Konu sahibi beğendiyse tasarımını bu kasa tasarımı onun hoşuna gittiyse irdelemeye gerek yok zevklerdir renklerdir tartışılmaz. Velox 300R'ı herkes beğenmez buna katılırım şahsen bende aşık olunacak bir tasarım göremedim. Ancak lancool III'ün soğutup Velox'un soğutamayacağı bir yük yok ki velox oldukça sessizdir 160mm fanlar kullanmışlar. Zaten konu sahibinin ekstrem ısınma potansiyelinde parçaları da yok 1-2 derecelik sıcaklıklar kritik olmasa gerek ki bir kasa kolay kolay sıcaklığa 5-10 derece etki etmez hele sıvı soğutmalı bir sistemse. Konu sahibi zaten Velox'u sipariş verdiğini belirtmişti başka bir konuda, kullanma fırsatı edinip deneyimlerini aktardığında zaten sonucu görürüz. Ek olarak: Şov kasası olayı MEG prospect 700R'ın soğutması üzerinde tartışırken MEG prospect 700r için söylediğim bir şeydi onu düzelteyim Velox'un şov kasası olmadığı kesinlikle doğru ancak konu sahibi beğendiyse ne ala.

Son düzenleme: