bartuacr

Üyecik
Valorant için Secure Boot ayarını açmak istiyorum. Fakat BIOS'tan Advanced moda geçtiğimde ekranlar üst üste biniyor. BIOS kasıyor ve herhangi bir ayar yapmak istediğimde BIOS tamamen donuyor. Ayrıca ekran yenilenmiyormuş gibi oluyor. Bir de monitörün tamamını kaplayacak yerde ekran yarısını kaplıyor. Çözüm nedir?

msiya.webp

Valorant için Secure Boot ayarını açmak istiyorum. Fakat BIOS'tan Advanced moda geçtiğimde ekranlar üst üste biniyor. BIOS kasıyor ve herhangi bir ayar yapmak istediğimde BIOS tamamen donuyor. Ayrıca ekran yenilenmiyormuş gibi oluyor. Bir de monitörün tamamını kaplayacak yerde ekran yarısını kaplıyor. Çözüm nedir?

Eki Görüntüle 266455
Mouse'u kullanmadan sadece yön tuşları ile yönetmeyi deneyin. Gemini'a göre 1000 Hz ve üstü mouselar BIOS'ta donma yapıyormuş. Ya da en güzel çözüm BIOS güncellemeyi deneyin.

Mouse'u kullanmadan sadece yön tuşları ile yönetmeyi deneyin. Gemini'a göre 1000 Hz ve üstü mouselar BIOS'ta donma yapıyormuş. Ya da en güzel çözüm BIOS güncellemeyi deneyin.
Hepsini denedim, ayrıca Gemini tavsiyelerini yapıyorum. MSI'larda kronik galiba, desteğe de yazdım, hiçbir şey olmadı.

Sistem boşta Windows da takılıyorsa, sistemde başka sorun vardır, sistem özelliklerini marka ve model olarak tam belirtin, ekran kartı da önemli, HDD ya da SSD ne varsa belirtin. Sorun çözülemez ise anakart değişikliğine gitmen gerekebilir. Bilgili arkadaşlar yardımcı olur.

Sistem boşta Windows da takılıyorsa, sistemde başka sorun vardır, sistem özelliklerini marka ve model olarak tam belirtin, ekran kartı da önemli, HDD ya da SSD ne varsa belirtin. Sorun çözülemez ise anakart değişikliğine gitmen gerekebilir. Bilgili arkadaşlar yardımcı olur.
Selamlar, Windows sorunsuz çalışıyor. Ekran kartı Sapphire RX550, işlemci Intel i5 9400F, SSD markasını bilmiyorum. RAM'lerin biri G.Skill Ripjaws, bir diğeri Kingston

Selam, Windows sorunsuz çalışıyor. Ekran kartı Sapphire RX550, işlemci Intel i5 9400F, SSD markasını bilmiyorum. RAM'lerin biri G.Skill Ripjaws, bir diğeri Kingston.

BIOS'ta takılma sebebi RAM kaynaklı da olabilir, RAM'in birini iptal edip Secure Boot açmaya çalışın, ekran kartı ile de sorun yaşama ihtimalin var, Secure Boot'u açabilsen bile FACEIT'ya da Vanguard sizi oyundan atabilir.

BIOS'ta takılma sebebi RAM kaynaklı da olabilir, RAM'in birini iptal edip Secure Boot açmaya çalışın, ekran kartı ile de sorun yaşama ihtimalin var, Secure Boot'u açabilsen bile FACEIT'ya da Vanguard sizi oyundan atabilir.
RAM'leri tek tek denedim, hiçbir işe yaramadı. Ekran kartı Windows 10'da sorun çıkarmıyordu ama Win11 Pro'ya geçtim, bu sorunlar oldu. Ayrıca BIOS'ta arama kısmından Secure Boot'u açıyorum, "PC may be user mode" diye bir hata alıyorum.

RAM'leri tek tek denedim, hiçbir işe yaramadı. Ekran kartı Windows 10'da sorun çıkarmıyordu ama Windows 11 Pro'ya geçtim, bu sorunlar oldu. Ayrıca BIOS'ta arama kısmından Secure Boot'u açıyorum, "PC may be user mode" diye bir hata alıyorum.

Secure Boot mode yi Custom'da standart moda alamayı dene.

İkisini de denedim, maalesef olmadı.

Secure Boot modeyi customa al, install defaults key var, ona tıklayın, sonra Secure Boot modeyi standarta alın. Boot mode kısmı UEFI olacak. PTT ayarını da enabled ya da online yapın, PTT ayarını nete anakartın markasını yazıp aratın, oradan bulup açın, BIOS'ta F9 tuşu ile de açabilirsin. Recep hocamızın rehber ve çözüm yöntemleri var onları diğer konudan bulup iletirim.