Sentroteria

Çalışkan
Öncelikle tozlu anakartım için özür dilerim ve de bu konuyu daha önce açmıştım ancak boş anakart üzerinden sormuştum, soğutucuyu anca alabildim ve anakartımda bazı girişler dolu olduğu için, dolu halini atıp tekrardan sormak istiyorum. Alacağım bu kule tipi soğutucunun fan kablosu haricinde RGB ve dijital ekranı için bir de USB kablosu bulunmakta. Bu bahsettiğim kabloları resimlerde yüklediğim anakartımda hangi noktalara takmalıyım? JRAINBOW1 kısmı pek derin durmuyor, oraya takacağım kablo orada durur mu ki ve de kırmızı ile altını çizdiğim kısım USB için uygun mu? Teşekkürler.

İşlemcim i5-10400F.
MSI H510M-A Pro.

Dosya Ekleri

• PXL_20250306_160007186.webp
    PXL_20250306_160007186.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 89
  • PXL_20250306_160022467.webp
    PXL_20250306_160022467.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 74
  • Screenshot_7.webp
    Screenshot_7.webp
    883,9 KB · Görüntüleme: 72
Sizin anakartta maalesef ARGB Header yok. Bu anakartın bazı modellerinde olabilir. Opsiyonel bir seçenek. Bir de sizin anakartta ön panel USB portları da gördüğüm kadarıyla dolu. ARGB kontrolcü alarak ışıkları yakabilirsiniz. Bunun için de linkteki gibi bir çoklayıcı alabilirsiniz. Belki daha ucuza da bulunabilir.
Örnek ARGB kontrolcü.

Sizin anakartta maalesef ARGB header yok. Bu anakartın bazı modellerinde olabilir. Opsiyonel bir seçenek. Bir de sizin anakartta ön panel USB portları da gördüğüm kadarıyla dolu. ARGB kontrolcü alarak ışıkları yakabilirsiniz. Bunun için de linkteki gibi bir çoklayıcı alabilirsiniz. Belki daha ucuza da bulunabilir.
Örnek ARGB kontrolcü.

:( dijital ekran ve ışıkları olmasa da çalışır ama değil mi? Teşekkürler.

Öncelikle tozlu anakartım için özür dilerim ve de bu konuyu daha önce açmıştım ancak boş anakart üzerinden sormuştum, soğutucuyu anca alabildim ve anakartımda bazı girişler dolu olduğu için, dolu halini atıp tekrardan sormak istiyorum. Alacağım bu kule tipi soğutucunun fan kablosu haricinde RGB ve dijital ekranı için bir de USB kablosu bulunmakta. Bu bahsettiğim kabloları resimlerde yüklediğim anakartımda hangi noktalara takmalıyım? JRAINBOW1 kısmı pek derin durmuyor, oraya takacağım kablo orada durur mu ki ve de kırmızı ile altını çizdiğim kısım USB için uygun mu? Teşekkürler.

İşlemcim i5-10400F.
MSI H510M-A Pro.
Soğutucunuzun kablolarını anakartınıza bağlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Fan Kablo Bağlantısı​

- CPU_FAN: Soğutucunun fan kablosunu doğrudan CPU_FAN1 bağlantısına takın. Bu, işlemci soğutucusunun düzgün çalışmasını sağlar.

2. RGB Kablo Bağlantısı​

- JRAINBOW1: RGB kablosunu JRAINBOW1 bağlantısına bağlayın. Bu bağlantının yeterince derin olup olmadığını kontrol edin; uygun bir şekilde oturmasını sağlamaya çalışın.

3. USB Kablo Bağlantısı​

- USB Kablo: Kırmızı ile altını çizdiğiniz kısmı kontrol edin. Genellikle USB bağlantısı anakartın alt kısmında veya daha farklı bir yerde bulunur. Kablonun doğru şekilde bağlanabilmesi için JCOM1 veya benzeri bir USB bağlantısı arayın. Eğer bu her iki bağlantıdan biri mevcutsa, oraya bağlamanız gerekiyor.

4. Kontrol​

- Tüm kabloları bağladıktan sonra, bağlantıların sağlam olup olmadığını kontrol edin. Kabloların gevşek olmadığından emin olun.

5. Test​

- Bilgisayarınızı açın ve RGB ışıkların yanıp yanmadığını kontrol edin. Eğer sorun varsa, bağlantıları tekrar gözden geçirin.

Bu adımları izleyerek soğutucunuzun montajını tamamlayabilirsiniz. Başarılar!