Arkadaşlar, iyi günler. Bir haftadır ses sorunu yaşıyorum. Realtek sürücüm kurulu, Denetim Masası'nda programlarda gözüküyor fakat Aygıt Yöneticisi'ne girdiğimde hiçbir şekilde görünmüyor. Hizmetler kısmında da yine yer almıyor. BIOS güncellemesi gibi işlemler yapmadım. Hatta sorundan dolayı format attım; Windows 11 yüklüyken Windows 10 kurdum fakat durum değişmedi. Ses sürücümü kullanamıyorum. Silip yüklemeyi denedim ancak yine olmadı. Anakartım MSI H610M PRO-E DDR5.
Detaylar
Kim cevapladı?bıosu daha önceden güncellemiştim aynı sorunla karşılaşmıştım o yüzden eski sürüme çekmiştim driverlar güncel. monitörün jak girişi çalışıyor hoparlör takılı ama işte kulaklık ve mikroffonu mu kullanamıyorum bu sorundan dolayı. donanımsal olduğunu pek sanmıyorum tabi olabilir de ama forumlarda bu sorunu yaşayan gördüm baya ama çözüm bulamadım
BIOS'u daha önceden güncellemiştim aynı sorunla karşılaşmıştım o yüzden eski sürüme çekmiştim driverlar güncel. Monitörün jak girişi çalışıyor hoparlör takılı ama işte kulaklık ve mikroffonu mu kullanamıyorum bu sorundan dolayı. Donanımsal olduğunu pek sanmıyorum tabii olabilir de ama forumlarda bu sorunu yaşayan gördüm bayağı ama çözüm bulamadım.
BIOS'da HD Audio diye bir ayar var mı kontrol eder misin?
şöyle bir şey var o da açık başka audioyla alakalı bir şey yok biosta. Zaten hiçbir ayar bir şey değiştirmedim bi gün valo gireyim dedim baktım kulaklıktan ses gelmiyor sorunu öyle fark ettim. Son win11 güncellemesindendir diye düşündüm direkt format attım fakat o da işe yaramadı
format attığımda msı center direkt yüklenmişti o da otomatik olarak driverları yüklediMSI Center ile de güncelleştirmeleri deneyebilirsin orada bulup kurar belki. https://apps.microsoft.com/detail/9nvmnjcr03xv?hl=tr-TR&gl=TR
Dosya Ekleri
Şöyle bir şey var o da açık başka Audio'yla alakalı bir şey yok BIOS'ta. Zaten hiçbir ayar bir şey değiştirmedim bir gün Valorant gireyim dedim baktım kulaklıktan ses gelmiyor sorunu öyle fark ettim. Son Windows 11 güncellemesindendir diye düşündüm direkt format attım fakat o da işe yaramadı.
Format attığımda MSI Center direkt yüklenmişti o da otomatik olarak driverları yükledi.
Tamam buradan tekrar güncelleştirmeleri taratıp kurmayı dene extra bir ses aygıtı takılı olmasın USB de.
yaptım tekrardan şeyi fark ettim msı center da audio sürücüsü gözükmüyor fakat bilgileri dışarı aktar dediğimde yüklü gözüküyor
Dosya Ekleri
Yaptım tekrardan şeyi fark ettim MSI Center da Audio sürücüsü gözükmüyor fakat bilgileri dışarı aktar dediğimde yüklü gözüküyor.
Orada gözüken ses değil network Ethernet yani ağ bağlantısı ile ilgili. Anakartın sistesinden indiriyorken de yanlışlıkla Ethernet lan yazan sürücüyü indirmiş olabilirsin.
Son düzenleme:
Orada gözüken ses değil network Ethernet yani ağ bağlantısı ile ilgili.
Not defterinde en altta yazıyor Realtek Audio driver. Yok doğrusunu yükledim denetim masasında yüklü gözüküyor
Dosya Ekleri
https://github.com/Klocman/Bulk-Crap-Uninstaller ile yüklü olanı sil ve internet kablosunu kasadan çıkar Windows kendisi kurmasın sen kurmayı dene bakalım olacak mı?