ErdemK

Yetkin
Bugün bilgisayarımı formatladım. 24H2 sürümünden 23H2 sürümüne geçmem gerekiyordu. Temiz kurulumumu yaptım. Buraya kadar bir problem yok. Tüm driverlarımı elle kurduktan sonra en son olarak Windows Update üzerindeki updateleri yaptım. Bilgisayar kendini yeniden başlattı ve garip bir sesle açıldı. Ses sıvı soğutucumda geliyor. Anlam veremedim sese ve tekrar kapatıp tekrar açtım ve ses yine devam ediyor. Sesin kaynağı tam olarak neresi anlayamadım. Fanları tek tek elimle durdurdum, onlarda bir sorun yok. Acaba pompadan mı geliyor? MSI Center yazılımında soğutucumu göremiyorum artık. Tek tek tüm kablolarını çıkarıp yeniden taktım. Sonuç alamadım. Problem nerede anlayamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Video linki

Son düzenleyen: Moderatör:
CMOS sıfırlamayı denediniz mi? Gücü kesip BIOS pilini çıkarıp bekleyin bir süre. Ben de MEG S280 modelini kullanıyorum, komple güç kesilince soğutucu da sıfırlanıyor. Windows kaynaklı böyle bir durumun yaşanması çok saçma geldi.

CMOS sıfırlamayı denediniz mi? Gücü kesip BIOS pilini çıkarıp bekleyin bir süre. Ben de MEG S280 modelini kullanıyorum, komple güç kesilince soğutucu da sıfırlanıyor. Windows kaynaklı böyle bir durumun yaşanması çok saçma geldi.

Bana da aşırı saçma geliyor. Hiçbir fiziki müdahale yok bir şey yok durduk yere böyle olması garip. Herhangi bir ısı problemi de yok. CMOS sıfırlamayı denemedim. Birazdan yatmadan önce pili çıkartıp öyle uyurum. Tekrar 24H2'ye geçmeme gerek var mı acaba?

Bana da aşırı saçma geliyor. Hiçbir fiziki müdahale yok bir şey yok durduk yere böyle olması garip. Herhangi bir ısı problemi de yok. CMOS sıfırlamayı denemedim. Birazdan yatmadan önce pili çıkartıp öyle uyurum. Tekrar 24H2'ye geçmeme gerek var mı acaba?
Bilemiyorum hocam, Windows sürümünden kaynaklı yaşanmaması lazım. Durumda gelişme olursa bilgilendirirseniz sevinirim, bende de benzer bir model var çünkü.

Bilemiyorum hocam, Windows sürümünden kaynaklı yaşanmaması lazım. Durumda gelişme olursa bilgilendirirseniz sevinirim, bende de benzer bir model var çünkü.

Bir çözüm yolu bulamadım. MSI forumlarına da yazdım fakat henüz bir cevap alamadım. Sesi nereden geldiğini anlamak için radyatörü komple söktüm fanların soketlerini çıkardım ve dinledim. Radyatör kısmından gelen ses yok. Tam olarak soğutucunun göbeğinden geliyor ses. Galiba pompa da orada. Garantisi bitti. Söküp yine de servise göndersem mi bilemiyorum.