kaya4136

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

MSI Katana 15 B12VGK-087XTR ( 12650H 16 GB 1 TB SSD RTX4070 15.6 ) model laptop kullanıyorum. RAM yükseltmeyi düşünüyorum ve sizlerden alabileceğim en iyi marka-model önerisi almak istiyorum.

Ayrıca işlemcinin maksimum 4800 MHz RAM desteklediğini, ancak cihazımda şu an 5600 MHz RAM'lerin takılı olduğunu gösteren CPU-Z sonuçlarını eklerde paylaşıyorum. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

Daha önce laptop içerisine Samsung 990 Pro 4 TB ve Samsung 980 Pro 2 TB depolama taktırdım. Şimdi de RAM için önerilerinize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler!

Dosya Ekleri

• IMG-20250206-WA0017.webp
    IMG-20250206-WA0017.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG-20250206-WA0016.webp
    IMG-20250206-WA0016.webp
    65,3 KB · Görüntüleme: 69
Selamlar,

Tavsiyem budur:

Merhaba,
Öneriniz için teşekkür ederim. Çok fazla bilgim yok ancak bildiğim kadarıyla CL değerinin düşük olması performansa olumlu etki yapıyor. Aşağıdaki ürünün performansı daha iyi mi olur, yoksa sizin önerdiğiniz ürünü almam yeterli olur mu, fiyat farkına değmez mi?

2 tane alabilirsiniz. 6200 TL'ye geliyor.
Merhaba,
Yardımınız için teşekkür ederim.
Dual Kit olarak almaktan ucuza geliyor, iki tane bundan alıp taktırsam aynı performansı mı alacağım?

Merhaba,
Öneriniz için teşekkür ederim. Çok fazla bilgim yok ancak bildiğim kadarıyla CL değerinin düşük olması performansa olumlu etki yapıyor. Aşağıdaki ürünün performansı daha iyi mi olur, yoksa sizin önerdiğiniz ürünü almam yeterli olur mu, fiyat farkına değmez mi?

Merhaba,
Yardımınız için teşekkür ederim.
Dual Kit olarak almaktan ucuza geliyor, iki tane bundan alıp taktırsam aynı performansı mı alacağım?

Evet aynı olay olacak. Dual kit denmesinin sebebi paket içeriğinden ötürü. İki tane aldığınız zaman zaten dual channel olarak çalışacak. Tekil olarak 2 tane almanız çok daha ucuza getireceği için daha avantajlı oluyor.