İyi Sosyaller, daha önce hiç ikinci el yüksek fiyatlı laptop satmadım. Cihazımı ne değerinden fazla, ne de değerinden aza satmak istiyorum. Başlıktaki model. i7-13620H, RTX 4070, 1TB SSD, 16GB RAM, 144 HZ gibi özellikleri mevcut. Kozmetik olarak kusursuz, 1 yıl garantisi mevcut ve Amazon'dan aldım. Aldığım fiyat 55 bin TL'ydi.
Asıl sorum şu, ikinci elde pazarlıksız 45 bin TL çok mu? Fiyatı nasıl neye göre baz almalıyım?
İkinci el MSI Katana 15 B13VGK için fiyat belirlemede dikkate almanız gereken birkaç faktör var. İşte adım adım öneriler:
1.
Piyasa Araştırması:
- Benzer özelliklere sahip ikinci el laptopların satış fiyatlarını birkaç platformda (sahibinden.com, n11, sosyal medya grupları vb.) araştırın.
- Öne çıkan özellikler (i7 işlemci, RTX 4070, 1TB SSD) ve garanti durumu gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalı.
2.
Aşınma ve Kullanım Durumu:
- Cihazın kozmetik durumu kusursuz olduğuna göre, bu avantajı fiyatın belirlenmesinde kullanabilirsiniz.
- Eğer cihazın kullanım süresi azsa, bunu da vurgulayın.
3.
Garanti Süresi:
- 1 yıl garantisi olması, alım gücünü artıran bir faktördür. Potansiyel alıcılar için güven verici bir unsurdur.
4.
Yıl ve Model Günceliği:
- Laptopun model yılı ve teknoloji güncelliği de fiyatı etkiler. Yeni nesil bileşenler genellikle daha yüksek talep görür.
5.
Fiyat Aralığı Belirleme:
- Araştırmalarınıza dayanarak benzer cihazların fiyat aralığını belirleyin. Örneğin, bulduğunuz fiyatlar 40.000 TL ile 55.000 TL arasında mı?
- Pazarlık payı bırakmak istiyorsanız, fiyatınızı biraz daha yükseğe koyabilirsiniz. Örneğin, 48.000 TL güzel bir başlangıç noktası olabilir.
6.
Son Karar:
- Eğer 45.000 TL ile hızlı bir satış yapmayı hedefliyorsanız, bu fiyat uygun görünüyor. Ancak piyasadaki talebi ve benzer cihazların fiyatlarını göz önünde bulundurarak esneklik sağlayın.
Tüm bu adımları bir araya getirerek, 45.000 TL'nin uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Başarılar!