MSI Katana A17 AI B8VG-862XTR alınır mı?

Bütçe
70000

Wuqqers

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Şu sıralar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve HP Victus 16-S1002NT A05n6EA modelini düşünüyordum ilk başta fakat ürün bulamadığım için (stok bitti) yeni bilgisayarlar arıyorum ve MSI Katana A17 AI B8VG-862xtr ilgimi çekti ama emin değilim bu ürün hakkında bilgi verebilir misiniz veya bana 50-70k bütçe arası F/P ürün önerebilir misiniz?

Teknik özellikleri şöyle:

İşlemci: AMD Ryzen 9-8945HS
RAM: 32 GB.
Depolama: 1 TB SSD.
Ekran kartı: 8 GB NVIDIA RTX 4070.
Ekran: 17.1 inç.

Oyun ve ağır yazılımlar için harika görünüyor ama acaba gerçekten öyle mi? İşte merak ettiklerim:

Isınma konusunda sıkıntı çıkıyor mu? Oyun oynarken ya da ağır işler yaparken bilgisayar fırın mı oluyor yoksa normal mi? Fanlar çok mu gürültülü?

Ekranın kalitesi nasıl? Oyun oynarken ya da iş yaparken gözünüzü yoruyor mu? Renkleri net görebiliyor musunuz?

Pil ömrü nasıl? Bir şarjla ne kadar dayanıyor? Zamanla pil performansında düşüş yaşadınız mı?

Yazılım ve sürücü güncellemeleri sorunsuz mu? Oyunlarda ya da profesyonel programlarda takılma veya performans düşüklüğü yaşadınız mı?
Maks. Bütçem: 70 bin TL.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat 15" düşünmüyorum minimum 16.1" düşünüyorum

Stoğa gelirse

Victus, Katanadan daha iyi sogutmaya sahip. Katana almanizi tavsiye etmiyorum.
Tamamdır o halde victusu beklerim veya Thekaan arkadaşımızın dediği ürünü incelerim eğer iyiyse onda karar kılarım bakalım belki başka arkadaşlar da iyi öneriler verebilir, teşekkür ediyorum hocam ikinizede

Rica ederim. Atilan Game Garaj laptopta guzel fakat ben Victus'u tercih ederim. Marka takintisindan dolayi.

Victus, Katanadan daha iyi sogutmaya sahip. Katana almanizi tavsiye etmiyorum.
Hayır değil. Katana 17'lerin soğutmaları A15 ve Victus 16'lardan daha iyi. Azcık agresif işlemci konulduğunda ne kadar ısındığını görebilirsiniz. İki kasaya aynı işlemciyi konulduğunda Katana daha iyi performans verir. Katanalar sadece F/P Cihazlar değil ve panel olarak zayıf Victus 16'ların önerilme sebebi daha uygun fiyatlar ile çıkması.
Rica ederim. Atilan Game Garaj laptopta guzel fakat ben Victus'u tercih ederim. Marka takintisindan dolayi.
Game Garaj denilen laptoplar MSİ kasalar sadece logo basılmış ve BİOS kurulmuş. Atılan GG modeli büyük ihtimalle Sword kasa.

F/P odaklı bir kasa istiyorsanız Nitro 16 daha iyi olacaktır. Şahsen onu önerir onu alırdım. Sıvı metal soğutmaya sahip ve bütçesindeki modellere göre daha iyi panelle geliyor. Ortalama 5 saat civarı İGPU modunda pil süresi verebilir. Şarj süresi aramam derseniz 17 İnç GG modellerinin 14700HX daha agresif ve daha büyük ekranlı modelleri beklenebilir ama stoğa gelir mi bilemem şahsi kararınız yarın ne olacağı bilinmez.

Ekstra pil süresi arıyorsanız A15 modelleri hariç pek alternatif yok orada aradaki farkı ekstra olarak vermeniz gerekecektir F/P olarak iyi olmasa da bu süreleri sadece A15 modeli veriyor bu bütçelerde. Katana modellerinin ekranları iyi olmuyor öncesinde iyi panelli laptop kullandıysanız rahatsız edebilir aynı şekilde bazı modelleri istisna olmakla beraber Victus 16'ların da panelleri kötü.

Şu an kullanmış olduğum MSİ Gl75 Leopard 10SER 17" 2060 10th i7 10750h , GG'nin 16" hakkında ne düşünüyorsunuz peki? @Ruindry

GG'nin 16" hakkında ne düşünüyorsunuz peki?
MSİ Sword kasa işte iyi modeller MSİ BİOS atılıp rahatça kullanılabilir. F/P olarak iyiyse ve şahsen işlemci odaklı oyunlarla aram iyiyse alabilirdim lakin 13700H modeline o parayı şahsen vermem. 14700HX modelleri geçenlerde baya iyi fiyatlara düşmüştü yani şahsen şu fiyat skalasında Nitro 16 daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…