Ebu Bekir

Uzman
Selamünaleyküm.

M460M-A Pro model anakart kullanıyorum.

Windows 11'e yükseltmek için boot ayarlarında bazı değişiklikler yaptım; TPM ve Secure Boot'u ChatGPT aracılığıyla etkinleştirdim. TPM kısmında sorun yaşamadım ancak Secure Boot ayarlarını yaptıktan sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. Ekranda ışık vardı ama “no signal” yazısı çıkmadı, tamamen siyah kaldı.

Daha sonra BIOS pilini çıkardım (bunu yapmak için ekran kartını da sökmem gerekti). Bu sefer ekran tamamen gitti. Bilgisayarı açtığımda monitörde hiçbir tepki olmuyor, sanki kapalıymış gibi.

Ekran kartını, BIOS pilini ve RAM'leri birkaç kez söküp tekrar taktım. Ayrıca anakart üzerindeki JBAT1 pinlerine de dokundum ancak sonuç değişmedi. Şu anda ekrana hâlâ hiçbir şey gelmiyor ve anakart üzerindeki DRAM ve CPU LED'leri art arda yanıyor.

Sanırım bu anakartta BIOS Flashback özelliği de yok. Evde uygulayabileceğim bir çözüm var mı?

@Yener K

O ekran kartı ile sorun yaşamamanız gerekiyor.
Yeşil işaret koyduğum yerde JBAT1 adında 2 tane pin var, bu iki pine 10 saniye bir tornavida dokundurun, sonra açın sistemi.

Screenshot_2025-10-25-17-57-38-49_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

Anakartın sağ üst tarafında yanan bir LED var mı?
Evet ilk mesajda yazmıştım, dram ve cpu yanıyordu. Ramleri tekrar söktüm, teker teker taktım, Allaha şükür açıldı şimdi bilgisayar. Yine de çok teşekkür ederim size. Win 11e güncellemeyle alakalı yeni bir konu açacağım, sizi etiketleyebilir miyim?