Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

STEREO

Başarılı
Merhaba,

1 hafta önce sıfır olarak MSI MAG 256F (180Hz) model monitör aldım. Kasaya start veriyorum, Windows 11'in açılış müziğini duyuyorum ama monitöre görüntü gelmiyor. No signal deyip turuncu ışığa dönüyor. Düzelmesi için bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor yoksa ekrana görüntü gelmiyor. Ek bilgi olarak yeni monitör kutusundan DisplayPort kablosu çıkmadığı için önceki ViewSonic - VX2468 165Hz monitörden kalan DisplayPort kabloyu (sağlam) kullanıyorum. Bu "no signal" sorunu canımı fazlasıyla sıktı.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Sistem özelliklerim:
  • AMD Ryzen 5 5500.
  • MSI A520M Pro.
  • 32 GB RAM.
  • MSI Ventus RTX 3060 12 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Deneyin. Kablo sürümü ile alakalı gibi hem duruyor hem durmuyor normalde desteklemesi lazım.
Benzer bir olay aynı monitör, aynı kasa, aynı kabloda taşındığımda meydana gelmişti bende hiç görüntü gelmiyordu. ASUS monitörün kendi arayüzünden monitörü anlık sistem ile bağdaştıran. FreeSync/Hz gibi şeyleri değiştirerek düzeltmiştim çok anlamsızdı ama düzelmişti.

Sorunu çözdüm. MSI firmasını aradım ve monitörü açtıktan sonra ışığın turuncuya dönmesini bekleyip kasaya ondan sonra start verin dedi. Ben ise direkt monitörü açıp hemen ardından start veriyordum. Bana anlatılanı birkaç defa deneyip sorunsuz açıldığını gördüm.
Sorunun monitör kaynaklı olduğuna emin misiniz?

Hayır ama eski monitör öyle bir şey yapmıyordu. Bilgisayarı her kapattığımda masadan kalkmadan monitörün güç düğmesinden kapatırım ve kasanın PSU şartelini off konuma getiririm. Açarken ise önce monitörü sonra kasayı açarım. Monitörün ışığı önce beyaz yanar ve MSI logosu görünür. Kasaya start verince monitördeki ışık turuncuya dönüyor ve no signal ibaresi geliyor. Ancak sistem açılıyor yani Windows 11 açılış sesini falan duyuyorum. Alt+F4 çekip; enter leyip yeniden başlatınca ekran düzeliyor. Şöyle bir şey aklıma geldi ve ne kadar doğru bilmiyorum. Diğer monitör 165 Hz di ve DisplayPort kablosu 1.2 idi. Bu monitör 180Hz. Acaba yeni monitörle gelen HDMI ile mi denesem?

Diğer ViewSonic VX2468 165Hz monitörde böyle bir şey yapmıyor ve ikisinde de aynı DisplayPort kablosunu kullanıyorum. (DisplayPort kablosu ViewSonic monitöre ait).

Hayır ama eski monitör öyle bir şey yapmıyordu. Bilgisayarı her kapattığımda masadan kalkmadan monitörün güç düğmesinden kapatırım ve kasanın PSU şartelini off konuma getiririm. Açarken ise önce monitörü sonra kasayı açarım. Monitörün ışığı önce beyaz yanar ve MSI logosu görünür. Kasaya start verince monitördeki ışık turuncuya dönüyor ve no signal ibaresi geliyor. Ancak sistem açılıyor yani Windows 11 açılış sesini falan duyuyorum. Alt+F4 çekip; enter leyip yeniden başlatınca ekran düzeliyor. Şöyle bir şey aklıma geldi ve ne kadar doğru bilmiyorum. Diğer monitör 165 Hz di ve DisplayPort kablosu 1.2 idi. Bu monitör 180Hz. Acaba yeni monitörle gelen HDMI ile mi denesem?

HDMI olabilir artı olarak ekran kartını çıkarıp bir geri tak anakarta oda olmadı artı olarak 1 RAM ile görüntü almayı dene diğer RAM'i çıkar.

Diğer monitör 165 Hz di ve DisplayPort kablosu 1.2 idi. Bu monitör 180Hz. Acaba yeni monitörle gelen HDMI ile mi denesem?
Deneyin. Kablo sürümü ile alakalı gibi hem duruyor hem durmuyor normalde desteklemesi lazım.
Benzer bir olay aynı monitör, aynı kasa, aynı kabloda taşındığımda meydana gelmişti bende hiç görüntü gelmiyordu. Asus monitörün kendi arayüzünden monitörü anlık sistem ile bağdaştıran. FreeSync/Hz gibi şeyleri değiştirerek düzeltmiştim çok anlamsızdı ama düzelmişti.

Benzer bir olay aynı monitör, aynı kasa, aynı kabloda taşındığımda meydana gelmişti bende hiç görüntü gelmiyordu. ASUS monitörün kendi arayüzünden monitörü anlık sistem ile bağdaştıran. FreeSync/Hz gibi şeyleri değiştirerek düzeltmiştim çok anlamsızdı ama düzelmişti.

Sorunu çözdüm. MSI firmasını aradım ve monitörü açtıktan sonra ışığın turuncuya dönmesini bekleyip kasaya ondan sonra start verin dedi. Ben ise direkt monitörü açıp hemen ardından start veriyordum. Bana anlatılanı birkaç defa deneyip sorunsuz açıldığını gördüm.

Çözüm