Conqueror

Başarılı
Daha 1 hafta önce aldığım MSI MAG 271QP QD-OLED monitörümde 1 adet ölü piksel oluştu. Bu durum beni çok üzdü. Sonuçta OLED yeni bir teknoloji ve bu monitörler pahalı

Öncelikle bu 1,5 haftalık kullanımda nelere dikkat ettim onlardan bahsedeyim;

1- Her 4 saatte bir uyarı veren Panel koruma da " Panel koruma" işlemini yaptım.
2- Arka planı siyah kullandım
3- Görev yöneticim otodaydı.
4- 3 Monitör kullanıyorum. Oyun oynamadığım zamanda OLED monitörümü kapattım.
5- Firmware Update yaptım.
6- Temizlerken bile çok çok dikkat ettim
7- Klimalı oda da kullandığım için monitör ısınma şansı bulamadı bile. Bilmiyorum belki abartıyorum.

Bunların ölü pikselle ne alakası var diyebilirsiniz ama ben yine de not düşmek istedim.

Monitörü kapattığımda telefonumun ışığı ile ölü pikselin olduğu yere baktığımda evet orada bir mor piksel görünüyor. İlkten monitörde leke var sandım. Çıkmadığını anlayınca ölü piksel olduğunu anladım. Çünkü inanın monitör açıkken, oyun oynarken, ya da web de gezerken hiç ama hiç belli olmuyor. Eğer dikkatli bakarsanız kendini sadece bembeyaz arka plan veya çok açık renklerde belli ediyor. Aslında şu an beni rahatsız etmiyor. Oyunlarda hiç yok gibi...

Ama beni endişelendiren bunun artması ve ileride başka ölü piksellerin ortaya çıkmasıdır. İnanın burn-in olayı bile beni bu kadar endişelendirmedi çünkü daha alalı 1 hafta oldu ve 17 kere panel koruma işlemi yapmışım.

Evet hiç vakit kaybetmeden önce kendi bölgemle ilgilenen MSI'a bunu bildirdim. Bana göndermem gerektiğini ve incelenmesini gerektiğini söyledi. Ardından Global MSI'a ticket açtım onlar ise bana bu cevabı verdiler;

"Greetings, thank you for contacting MSI Support.

We do regret to inform that MSI monitor does not have 0 pixel defect warranty coverage.

Below is the link to the monitor warranty terms and conditions for your reference.

If the monitor is recently purchased, you may want to consult with the retailer to see if they might have any aftersales service policy that may work at your Advantage to

Assist with the situation.

Your kind understanding is this matter will be greatly appreciated.

DOT Policy: Bright Dot > 3 Dots, Bright dot gap < L>=15mm
Dark Dot > 5 Dots
DOT Definition:
Bright Dots: Dots appear bright and unchanged in size in, which module is displaying under Black pattern
Dark Dots: Dots appear Dark and unchanged in size in, which module is displaying under Pure red, Green, or blue pattern.
MSI OLED Monitors Burn-in Basic Criteria: Please do not unplug your MSI OLED monitor from the Power outlet when using "MSI OLED Care - Panel Protect". MSI OLED monitors will activate “MSI OLED Care - Panel Protect” feature after every 4 hours of usage. Upon reaching 16 hours of cumulative usage, the protection mechanism will be forcibly activated to prolong the lifespan of the panel.
MSI OLED Monitors Burn-in Judgement Criteria: △Luminance ≤ 3.5% @ 50% gray (at “Peak 1000 nits” mode)
All the best,
MSI Customer Service Team"
Yani ben buradan şunu anlıyorum, bölgemdeki teknik servise göndersem bile bu ne değişim olacak ne de hakkımda iyi bir karar verilecek. Bu 1 piksel için ürünü gönderdiğimde çok hassas panele sahip olduğu için kargo sürecinden çok korkuyorum. Ve göndermek istemiyorum. Kaldı ki MSI global 0 piksel garantimiz yok diyorsa TR MSI teknik servis umursamayıp kullanıcı hatası deyip geçiştirecekler...
Evet sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Ölü pikselin olmasının sebebinin üretim kaynaklı olduğunu öğrendim araştırdığımda bu ne kadar doğru?
Bana sorarsanız MSI bu yeni teknoloji de 1 piksel dahi olsa ürününün arkasında durup monitörü değiştirmeliydi.
Görseller ekleyeceğim:

20250822_190241.webp

20250822_190245.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden aldınız bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.14 gün dolmadığı sürece edebiliyor olman lazım. Ki daha 3 günün var.
Gaming.gen.tr aldım hocam. İade edilemez bence çünkü önce ölü pikseli ekranda bir şey var sanarak çıksın diye tırnakladım. hafif çizik oluştu ekranda. Muhtemelen satılabilirliği yok olduğu için kabul edilemez diyeceklerdir. Bende Penta ya yazdım şuan. Her yerden çabalıyorum hayırlısı bakalım. Olmadı 1 piksel yola devam Allahtan hiç belli olmuyor

Gaming.gen.tr aldım hocam. İade edilemez bence çünkü önce ölü pikseli ekranda bir şey var sanarak çıksın diye tırnakladım. hafif çizik oluştu ekranda. Muhtemelen satılabilirliği yok olduğu için kabul edilemez diyeceklerdir. Bende Penta ya yazdım şuan. Her yerden çabalıyorum hayırlısı bakalım. Olmadı 1 piksel yola devam Allahtan hiç belli olmuyor
Çizik olduysa bunu yokuşa sürerler iş THH ye gider. Panel bakımından kastınız piksel yenilemeyse 1 haftada bu kadar yoğun bir piksel yenilemeye girmeyin. Ben samsung kullanıyorum g6 oled. Yetkili servisine sordum manuel ayda 2 sefer yapsanız yeterli sık sık yapmayın piksellerde sorun çıkar demişti. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Çizik olduysa bunu yokuşa sürerler iş THH ye gider. Panel bakımından kastınız piksel yenilemeyse 1 haftada bu kadar yoğun bir piksel yenilemeye girmeyin. Ben samsung kullanıyorum g6 oled. Yetkili servisine sordum manuel ayda 2 sefer yapsanız yeterli sık sık yapmayın piksellerde sorun çıkar demişti. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
Ben bunu kafama göre yapmıyorum. Monitör bana yap diye uyarı veriyor 4 saatte bir.

Ben bunu kafama göre yapmıyorum. Monitör bana yap diye uyarı veriyor 4 saatte bir.
Geçmiş olsun tekrardan. Böyle idare ederim diyorsanız servisle falan uğraşmayayım kargoda başına iş gelir falan diye düşünüyorsanız idare edersiniz. Ölü pikseller çoğalırsa ona göre hareket edersiniz.

Geçmiş olsun tekrardan. Böyle idare ederim diyorsanız servisle falan uğraşmayayım kargoda başına iş gelir falan diye düşünüyorsanız idare edersiniz. Ölü pikseller çoğalırsa ona göre hareket edersiniz.
Bende böyle düşünüyorum gerçekten. Sonuçta 3 yıl garantisi var bu garantinin içinde burn-in de var. hayırlısı bakalım. ama üzüldüm gerçekten. sonuçta 25 bin tl

Bende böyle düşünüyorum gerçekten. Sonuçta 3 yıl garantisi var bu garantinin içinde burn-in de var. hayırlısı bakalım. ama üzüldüm gerçekten. sonuçta 25 bin tl
O burn in garantisine çok güvenmeyin ya. Lafta o garanti. %90 kullanıcı hatasından yanma kaynaklıdır diye kılıfına uydurup para talep ediyorlar.