Bütçe
6000-7000 ₺

Venus94

Çalışkan
Başlıkta belirttiğim gibi MSI MAG Forge 100M kasaya sahibim, sistemi hazır olarak almıştım fakat hem çok ısınması hem de üzerindeki fanların yeterince kasayı güzel göstermediğini düşündüğümden, sisteme böyle bir geliştirme yapmayı düşünüyorum.

Arctic markasının termal macununu kullanıp memnun kaldığım için soğutma tarafında da bu markaya baktım.

Kasa fanı olarak 2 adet: https://www.hepsiburada.com/arctic-p12-pwm-pst-a-rgb-120mm-0-2200-rpm-0db-yari-pasif-yuksek-basincli-kasa-fani-ar-acfan00231a-p-HBCV00000X87AL
Sıvı soğutma için de: https://www.hepsiburada.com/arctic-liquid-freezer-iii-280-a-rgb-intel-amd-uyumlu-280mm-radyatorlu-2x14cm-p14-pwm-fanli-sivi-islemci-sogutucu-siyah-ar-acfre00143a-pm-HBC0000630BJC

Kasada ARGB kontrolcü eksik bunun için internette kumandalı değişik modeller gördüm ama benim bir amacımda anakartın AuraSync yazılımı ile her ekipmanın RGB'sini kontrol etmek istiyorum.
Bu ekipmanlar ile bunu başarabilir miyim, son olarak sıvı soğutucu eklenince PSU değerim de nasıl bir değişiklik olur yeterli gelir mi yoksa değiştirmem gerekiyor mu?

Edit: Sistem özelliklerim konu altında görünecek sanıyordum.

İşlemci: Intel i5-14400F
Anakart: ASUS Prime H610M-K ARGB.
RAM: 32 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti.
PSU: 650W.
Kasa: MSI MAG Forge 100M.

Öncelikle kasaya Arctic 280MM sıvı soğutma sığıyor mu ona bakmak lazım. 240mm'in bile radyatör kalınlığından dolayı sığmayanları var.

Bunun dışında PSU değiştirmeniz gerekmez.

Sıvı soğutmaya gerçekten ihtiyacın var mı? Çok daha gürültülü çalışıp yer kaplayacak ve üstüne üstlük bozulma olasılığı da fazla. Tek fanlı bir hava soğutma o işlemciyi çok rahat soğutur hatta üzerine OC bile yaparsın. Ben sadece öneri olarak söylemek istedim, eğer ısrarcıysanız siz bilirsiniz.

Sıvı soğutmaya gerçekten ihtiyacın var mı? Çok daha gürültülü çalışıp yer kaplayacak ve üstüne üstlük bozulma olasılığı da fazla. Tek fanlı bir hava soğutma o işlemciyi çok rahat soğutur hatta üzerine OC bile yaparsın. Ben sadece öneri olarak söylemek istedim, eğer ısrarcıysanız siz bilirsiniz.

Sistemi aralık ayında aldım aslında benim de planım bir süre hava soğutma kullanıp daha sonra gerekirse sıvı soğutmaya geçmek şeklindeydi ama yük altında işlemcinin 75-80 °c gezdiğini görünce alsam faydası olur diye düşünüyorum.

Android developer olarak çalışıyorum ve kod testler, emulasyon, kodların sıkıştırılması vs derken yük işlemciye biniyor sanırım, oyunlarda test etmedim ama farklı olacağını sanmıyorum.