Dostlar merhaba, yaklaşık 4 ay önce Vatan'dan bilgisayar satın aldım. Geçen günlerde bilgisayarımın yerini başka bir noktaya aldım. Prizler tamamen aynı hiçbir değişiklik yaşanmadı takılı olan prizlerde ancak 4 5 gündür elim kasaya çarptığı anda hafif bir elektrik çarpıyor. Kontrol kalemi ile vidaları kontrol edince elektrik olduğunu görüyorum. Prizleri kontrol ettim, toprağı kontrol ettim, PSU fişini söküp bir müddet bekledim, ancak sonuç değişmedi. Yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler.
Binanın ya da kullanılan prizin toprak hattı sorunlu olduğunda bu tür durumlar yaşanıyor genelde. Prizi değiştirmeyi deneyin. Daha önce bu durum oluşmuş ve fark etmemiş olabilirsiniz. Ayrıca kasanızla gelen PSU maalesef çok kötü, ondan yapar mı tam emin değilim ancak her olasılığı değerlendirmenizde fayda var.
Binanın ya da kullanılan prizin toprak hattı sorunlu olduğunda bu tür durumlar yaşanıyor genelde. Prizi değiştirmeyi deneyin. Daha önce bu durum oluşmuş ve fark etmemiş olabilirsiniz.
Binanın ya da kullanılan prizin toprak hattı sorunlu olduğunda bu tür durumlar yaşanıyor genelde. Prizi değiştirmeyi deneyin. Daha önce bu durum oluşmuş ve fark etmemiş olabilirsiniz. Ayrıca kasanızla gelen PSU maalesef çok kötü, ondan yapar mı tam emin değilim ancak her olasılığı değerlendirmenizde fayda var.
Prizden çekince 10-15 saniye kadar kasada elektrik olması normal ancak toprakta ciddi sıkıntın var gibi duruyor. PSU'ya giden güç kablosunu değiştirme şansın var mı? Bir de bunu deneyelim. Belki temassızlık yapıyordur toprak kısmı.
Prizden çekince 10-15 saniye kadar kasada elektrik olması normal ancak toprakta ciddi sıkıntın var gibi duruyor. PSU'ya giden güç kablosunu değiştirme şansın var mı? Bir de bunu deneyelim. Belki temassızlık yapıyordur toprak kısmı.