Hocam fanların hızlı dönmesinin sebebi yanlış pine takılı olmasından olabilir mi?

Fanlarınızda aynı şekilde kontrolcüye bağlıdır kontrolcüden çıkan 4 pinli çıkışı anakart üstünde SYS_FAN olur genelde ona takacaksınız. Tavsiyemdir CPU fanını direk anakarta takın kontrolcüye takmayın.

Hocam egzoz fanindan gelen ikili kablonun bir tanesi 1 nolu yere takılı. İkinci kablo da 2 ayrı uca sahip. Bu baştaki 2 uçluyu nereye takacagim?

20250530_093357.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinizdeki kablolar ARGB kablosu soldakini önceki attığım resimde gösterdiğim yerlerden birini takacaksın. Bu arada fan hızları hakkında kötü bir haberim var. Sanırım fanlarınız DC fan hızları anakart üzerinden kontrol edilemez. Ancak BIOS üzerinden kontrol edilebilir.

Hocam her şey çok karıştı. Kasadaki toplam 4 adet fandan gelen bu kabloları nereye takacağımı bulamiyorum.

Hocam her şey çok karıştı. Kasadaki toplam 4 adet fandan gelen bu kabloları nereye takacağımı bulamiyorum.

Hocam her fanda 3 çıkış ucu vardır 1'i direk kontrolcüye takılıdır o fanın gücüdür. Diğer 2'si ise 1'i ARGB giriş portu anakarta takmak için (resimde soldaki) diğeri ise ARGB çoklayıcı fanları birbirine takmanız için ( örnek 1. fanın resimde soldaki girişine 2. fanın resimde sağdaki çıkışını takıyorsunuz ) bu sayede birbirleri ile senkronize çalışıyorlar ve tek port üzerine takmanızı sağlıyor.

2'ye ayrılan kablolar yani elinde olanlar. Soldakileri gösterdiğim yerlere takın. Sağdakiler boşta kalabilir önemli değil. Sonra kontrolcüden çıkan kabloların uçlarını resimli olarak atın.

Dosya Ekleri

• 1748592197376.webp
    1748592197376.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 80
Egzoz fanindan başladım. Doğru mu gidiyorum? Dediğiniz gibi ikiye ayrılan kablo boşta şu an.

Dosya Ekleri

• 20250530_111241.webp
    20250530_111241.webp
    421,9 KB · Görüntüleme: 73