trucker

Çalışkan
Merhaba.

MSI B650M Project Zero ile sistem topluyorum en anlamadığım kısım bu fan kısımları.

Resim 1'de görüldüğü gibi anakart fan konektörü ile anakart ARGB konektörünü anakarta taktım. Kasayı ilk açtığımda Resim 2'deki 3 kablodan bir tane daha vardı Resim 3'teki gibi bağlıydı onu ellemedim. Şu an ARGB'ler ve fanlar çalışıyor yalnız yüksek sesli çalışıyor. BIOS'tan akıllı fan ayarı yaptım. Biraz azaldı ama devam ediyor. Bilgisayarın kasa kapaklarını kapatmadan test amaçlı bağladım PC'ye. Şu an her yeri açık yani ondan dolayı mı sesi duyuyorum? Yoksa Windows'u kurduktan sonra programı ile fan hızlarını düşürebilir miyim? Bu Resim 2'deki 3 tane kablonun bir yere bağlı olması gerekiyor mu? Çünkü BIOS'ta fan hızlarını gösteren ekranda onu SS alamadım SYS_FAN 1, 2 ve 3'ten 2'ye fan konektörünü taktığım için sadece onda hız değerini gösteriyordu. Diğerlerinde herhangi bir değer yoktu.

IMG_4454.webp

IMG_4459.webp

IMG_4460.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım sevgili yöneticim. Yorumunuzdan anladığım kadarıyla doğru ilerledim farklı bir şey yapmama gerek yok değil mi? MSI Center sonrası da yorumumu ekleyeceğim.