paricfy

Başarılı
Düşünüğüm fanın linkleri;

Bu fan uyumlu mudur? 2x3 alıp takmayı düşünüyorum. Sorun yaşar mıyım?

Bir de bıçak yönü olarak ne seçmem gerekir? Fanları kasaya aşağıda bıraktığım örnek fotoğraftaki gibi yerleştireceğim.
1791545262962.webp

Son düzenleme:
Üste 3, yana 3, alta 3, arkaya da 1 adet 120mm fan takabilirsiniz. Attığınız fanlar da uyumlu olacaktır.

Görüntü açısından da alttaki ve yandaki fanları reverse blade alırsanız fan göbeği gözükmez.

Ayrıca fan olarak da Thermalright öneririm, daha ucuza alabilirsiniz.

Üste 3, yana 3, alta 3, arkaya da 1 adet 120mm fan takabilirsiniz. Attığınız fanlar da uyumlu olacaktır.

Görüntü açısından da alttaki ve yandaki fanları reverse blade alırsanız fan göbeği gözükmez.

Ayrıca fan olarak da Thermalright öneririm, daha ucuza alabilirsiniz.

Reverse blade alırsam fanlar altta mı kalıyor nasıl oluyor veya kasa fanı dışarı içeri üfleme olayında sorun olur mu soğutma için?

Reverse blade alırsam fanlar altta mı kalıyor nasıl oluyor veya kasa fanı dışarı içeri üfleme olayında sorun olur mu soğutma için?
Şimdi şöyle, normalde fanlar fan çerçevesinin fana bağlandığı kısma doğru hava üfler. Reverse bladeler ise terse.

Böylelikle hava üflediği yön değiştiği için fanların kötü görünen kısmı gözükmemiş olur.

Genelde bu tarz kasalarda attığınız fotoğrafta sağda kalan fanları ve kasanın alt tabanındaki fanları reverse blade takarlar, üsttekiler ve egzozu ise normal.

Soğutmada bir sorun olmaz, sadece fanların hava üflediği yön değişiyor yani. Görsel bir şey.

1791546219383.webp

1791546333906.webp

Şimdi şöyle, normalde fanlar fan çerçevesinin fana bağlandığı kısma doğru hava üfler. Reverse bladeler ise terse.

Böylelikle hava üflediği yön değiştiği için fanların kötü görünen kısmı gözükmemiş olur.

Genelde bu tarz kasalarda attığınız fotoğrafta sağda kalan fanları ve kasanın alt tabanındaki fanları reverse blade takarlar, üsttekiler ve egzozu ise normal.

Eki Görüntüle 284396
yani 2 türlü de aynı yöne üflüyor ama görünüşü farklı. yani hangisini alırsam alayım sadece görünüş farkediyor. doğru mu hocam?

Veya dogru olan bu sekilde yerlesirme yapacaksam hangisini almam olur. Reverse diyince kasa havayı dışarıya üfleyecek gibi geliyor :) ben yanlış anladım konuyu galiba

İşte tersi yönlere üflüyorlar, ona göre takıyorsunuz nasıl güzel gözükecekse. Tek olayı görünüş yani.
O zaman dediğiniz gibi reverse tercih ederim

O zaman dediğiniz gibi reverse tercih ederim
Dediğim şekilde yandaki ve alttaki fanları reverse alırsanız bunlar havayı içeri doğru üfler. Üste ve egzoza da normal fan takarsanız kasanın dışına üflerler.

Bunların tek olayı fanın plastik çerçevesinin göbeğe bağlandığı kısmın çirkin gözükmesi. Normalde fanlar bu yöne üflediği için havayı içeri çeken fanları normal yapraklı tercih ederseniz plastik çerçeve size bakıyor.

Dediğim şekilde yandaki ve alttaki fanları reverse alırsanız bunlar havayı içeri doğru üfler. Üste ve egzoza da normal fan takarsanız kasanın dışına üflerler.

Bunların tek olayı fanın plastik çerçevesinin göbeğe bağlandığı kısmın çirkin gözükmesi. Normalde fanlar bu yöne üflediği için havayı içeri çeken fanları normal yapraklı tercih ederseniz plastik çerçeve size bakıyor.
Sadece yana ve alta taksam bir de egzoz taksam olur mu? Üste takmayı düşünmüyorum

Sadece yana ve alta taksam bir de egzoz taksam olur mu? Üste takmayı düşünmüyorum
Alt yerine üste taksanız daha iyi. Sadece yana, alta ve egzoza takarsanız 6 fan içeri hava çekerken sadece 1 fan dışarı atmaya çalışır, hava sirkülasyonu açısından yetersiz olur.