Detaylar
Kim cevapladı?BIOS guncellemesi sonrasi tum ayarlar default haline geldigi icin yaptiginiz herhangi bir ayar varsa sifirlanmis olabilir.MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi DD5 anakartıma 2024-08-22 tarihli 7D91VHD güncellemeyi yükledikten sonra i9 13900KF işlemci çok fazla ısınmaya başladı 100 derecelere çıkıyor. Bana konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Cihazim geldiğinden beri bir değişiklik olmamıştı. Eski BIOS sürümlerini yükledim ancak bir sonuca ulaşamadım.
Sahsen ben ayni islemciyi kullaniyorum. Turbo modu acik oldugu icin asiri isiniyor olabilir. Manuel overclock yaparak sorunu duzeltebilirsiniz. Veya Advanced CPU Configuration kismindan CPU Current Limit kismina 256 yazarak bi deneyebilirsiniz.
ORKAAA
Uzman
Manuel overclock için çok uğraştım ancak pek becermedim. Mümkünse müsait olduğunuzda ekran görüntüsü ekleyebilirmisiniz Gerçekten çok darlandım . Aldığım yerden overclok yapmazsanız bir sorun olmaz dediler ancak 100 derece zarar vermez bu işlemciler soğuk çalışan işlemci değil bir sorun olursa kendini korumaya alır kullanabilirsiniz dedi . Biraz çekindim şahsen
Manuel overclock için çok uğraştım ancak pek becermedim. Mümkünse müsait olduğunuzda ekran görüntüsü ekleyebilir misiniz Gerçekten çok darlandım. Aldığım yerden overclock yapmazsanız bir sorun olmaz dediler ancak 100 derece zarar vermez bu işlemciler soğuk çalışan işlemci değil bir sorun olursa kendini korumaya alır kullanabilirsiniz dedi. Biraz çekindim şahsen
Benim kendi ayarlarlarim bu sekilde. Silikon kalitemiz ayni olmadigi icin sende bu sekilde calisir mi bilemiyorum. Bosta 50 derece oluyor optimizasyon ozurlu Rise Online oyununda maximum 68 derece gordum. Sistem sorunsuz bootlanirsa sicaklik degerlerinizi kontrol edin. Rahatsiz ediyorsa CPU current Limiti 256-307 arasinda girebilirsiniz. Ama siz ne olur ne olmaz Ring Ratio 47 - Core Ratio 50 verin. Kademe kademe arttirabilirsiniz.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Son BIOS sürümünü kullanın ama işlemci limitini 4096W yapmayın. OC altından MSI Performance 253W modunu seçin.
ORKAAA
Uzman
Ben bu ayarı yapınca sistem açılıyor. Hangi değerler düşük geldi anlamadım. Ben test ettim bu ayarlarda ve 12600K değerlerinde neredeyse fark yok.