DracheN

Başarılı
Arkadaşlar MSI MEG S360 sıvı soğutma satın aldım. Yeni aldığım Velox 300R kasanın üstüne mi takmalıyım yoksa öndeki fanların yanına mı takmalıyım? Hangi kurulumda daha iyi performans alırım?

Üstüne takın mümkünse. Pompa radyatörün altında kaldığı için hava kabarcığı riski azalır, uzun vadede daha sağlıklı çalışır.
Kesinlikle üst panele takılmalı ve radyatörün boru çıkışı sağ tarafa gelecek şekilde konumlandırılmalı.
Dostlar sıvı soğutma bilgim hiç yok radyatör fanların olduğu kısım pompada sıvıların geçtiği 2 kalın kısım mı?

Pompa işlemcinin üstüne oturan kısım. Kalın hortumların bağlandığı kısımlar radyatörün iki yanında giriş ve çıkış noktasıdır. Radyatöre de fanlar bağlıdır. Görsel atarsanız çizerek anlatabilirim.

Pompa işlemcinin üstüne oturan kısım. Kalın hortumların bağlandığı kısımlar radyatörün iki yanında giriş ve çıkış noktasıdır. Radyatöre de fanlar bağlıdır. Görsel atarsanız çizerek anlatabilirim.
msi-meg-coreliquid-s360-360mm-islemci-sivi-sogutucu-7-1c83ee.webp

Bu hocam aldığım soğutucu.

Arkadaşlar MSI MEG S360 sıvı soğutma satın aldım. Yeni aldığım Velox 300R kasanın üstüne mi takmalıyım yoksa öndeki fanların yanına mı takmalıyım? Hangi kurulumda daha iyi performans alırım?

Öne takarsanız işlemciniz bir tık serin çalışır ekran kartınız aynı oranda sıcak çalışır, üste takarsanız tam tersi olur.

Hocam bugüne kadar hep hava soğutma kullandım. Sıvı soğutucu hakkında neredeyse bilgim yok. Genel olarak nasıl çalışır, çalışma mantığı nedir, parçaların adı nedir anlatabilirseniz çok sevinirim.
Hocam öncelikle işlemci bloğundaki sıvı işlemci sıcaklığıyla ısınarak sıcaklık düşüşü sağlar. ardından pompa tarafından radyatör'e gönderilerek soğutulur ve soğuyan sıvı işlemci bloğuna geri çekilir ve böylece devirdaim bir akış sağlanır. Bu sıvı soğutmanın temel çalışma mantığıdır. Sıvı soğutmanın temel parçaları ise : (Sıvıyı soğutan) Radyatör, (Biri tahliye diğeri Doldurma için kullanılan) Borular, (Sıvı akışını sağlayan) Pompa ve (Soğuk havayı radyatöre ileten) Fanlar. Ben şuanda Coreliquid D360 kullanıyorum. Soğutma konusunda bir problemi yok fakat kablolaması biraz can yakıyor ve kontrol programı msi center yarım yamalak çalışıyor.

Üste takmalısınız hocam bu modeli kesinlikle, önde çok verimli çalışmıyor kullanıcısı olarak söyleyebiliyorum.