Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ragnarock19

Çalışkan
Merhaba,

Dün satın almış olduğumuz FreeDos olarak gelen MSI Notebook'a Windows kurmaya çalışıyorum ancak izlediğim tüm videolar, denediğim tüm VMD dosyaları, hiçbiri işe yaramadı.

Forumda olan benzer durumdaki herkesin paylaştıklarını uyguladım ancak sonuç alamadım.

MSI'ın kendi sitesinde almış olduğumuz notebook'a ait herhangi bir VMD sürümü bulunmuyor. "Modern" altındaki diğer tüm farklı versiyonları indirip denemeyi de bitirip, diğer modeller için yayınlanmış olan sürümleri de denedim ancak başarısız oldu.

Recep Bey'in videolarında olan BIOS'tan VMD'yi kapatarak da denediğimde de sonuç başarısız. Açtığımda da dosya "Gözat" seçeneğinden sonra gözüküyor, kuruluyor ancak yine de Windows'un kurulacağı disk gözükmüyor. Diskin donanımsal bir sorunu olabilir mi diye düşündüm ancak BIOS'ta 512 GB SSD olarak gözüküyor.

Ekstra olarak hem Win11 hem de Win10 kurmayı denedim, her iki sürüm için de yayınlanmış olan VMD'leri indirdim, sonuç değişmiyor.

Cihazı iade etmek istemiyorum, gözden kaçırdığım bir çözüm varsa eğer yardımlarınızı rica ediyorum.

Çözüm
Şuan bende de VMD driver yok, BİOS üzerinden kapatıp o şekilde kurulumu yapmıştım. Forumda paylaşılan VMD sürücüsünü denedin mi?
Intel VMD Sürücüsü (12. ve 13. Nesil) 20.0.0.1038.3
Merhaba,

Evet denemiştim ancak o da olmamıştı.

Bugün sıfırdan Windows Media Creation Tool ile USB oluşturup, ardından Intel'in kendi sitesinden 12. ve 13. Nesil İntel işlemciler için olan .exe dosyayı indirip, .exe'yi CMD'den klasör çıktısına dönüştürüp oluşturduğum USB içerisine aktarıp denedim ve sorunu çözdüm. Diskler gözüktü ve kurulum tamamlandı. Belki benim gibi ekstra problem yaşayan olursa bu yolu deneyebilir.

Yanıtınız için ayrıca teşekkürler.
Şuan bende de VMD driver yok, BİOS üzerinden kapatıp o şekilde kurulumu yapmıştım. Forumda paylaşılan VMD sürücüsünü denedin mi?
Intel VMD Sürücüsü (12. ve 13. Nesil) 20.0.0.1038.3
Merhaba,

Evet denemiştim ancak o da olmamıştı.

Bugün sıfırdan Windows Media Creation Tool ile USB oluşturup, ardından Intel'in kendi sitesinden 12. ve 13. Nesil İntel işlemciler için olan .exe dosyayı indirip, .exe'yi CMD'den klasör çıktısına dönüştürüp oluşturduğum USB içerisine aktarıp denedim ve sorunu çözdüm. Diskler gözüktü ve kurulum tamamlandı. Belki benim gibi ekstra problem yaşayan olursa bu yolu deneyebilir.

Yanıtınız için ayrıca teşekkürler.

Çözüm