Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bundan yaklaşık 9 ay önce sistemi toplarken bu PSU katman listesinde yüksek sıralarda olduğu için, 80+ Gold sertifikası olduğu için ve biraz da beyaz olduğu için almıştım, geçtiğimiz günlerde POWER_OK sinyalinin yanlış ayarlı olduğunu öğrendim. Bu güne kadar onlarca kez elektrik kesilmiştir, hiçbir şey olmadı. Sizce kullanmaya devam etsem sorun olur mu? Technopat'ta da konusunu açmıştım ilk öğrendiğimde, burada da açayım dedim. @Recep Baltaş özellikle senin fikrini merak ediyorum hocam. Aydınlatırsan sevinirim.

Çözüm
Evet devam etmelisiniz. Sıfır alındığında A750GF önermeme sebebim, aynı fiyattaki rakiplerinin böyle bir probleminin olmaması. pwr_ok sinyal testinin PSU %100 yük altındayken yapıldığını da belirteyim. Olmaması gereken kötü bir hata ama PSU'yu kullanılamaz yapmaz.

Aynı fiyata daha iyisi yoksa elbette A750GF alabilirsiniz, almayın deme sebebim aynı fiyata sinyali sorunsuz ayarlı bir model varken neden gidip sorunlu olanı alasınız?

POWER_OK sinyalinin yanlış ayarlı olduğunu öğrendim.

Bunları takip etmeniz güzel, bilinçlendirmeye başlıyoruz gibi artık kullanıcıları. 80+ zırvası konusunda kayda değer ölçüde bilinçlendirebildik, şimdi sıra bunlarda.
Evet devam etmelisiniz. Sıfır alındığında A750GF önermeme sebebim, aynı fiyattaki rakiplerinin böyle bir probleminin olmaması. pwr_ok sinyal testinin PSU %100 yük altındayken yapıldığını da belirteyim. Olmaması gereken kötü bir hata ama PSU'yu kullanılamaz yapmaz.

Aynı fiyata daha iyisi yoksa elbette A750GF alabilirsiniz, almayın deme sebebim aynı fiyata sinyali sorunsuz ayarlı bir model varken neden gidip sorunlu olanı alasınız?

POWER_OK sinyalinin yanlış ayarlı olduğunu öğrendim.

Bunları takip etmeniz güzel, bilinçlendirmeye başlıyoruz gibi artık kullanıcıları. 80+ zırvası konusunda kayda değer ölçüde bilinçlendirebildik, şimdi sıra bunlarda.

Çözüm

Teşekkürler hocam, bileydim Gigabyte veya Corsair yönelirdim muhtemelen. MSI adı ile biraz cezbetti beni. Her elektrik kesintisi sonrası evde hep beraber sisteme bakıp yas tutma havasına giriyorduk, ben de en iyi çarenin buraya yazmak olduğunu düşündüm. Bilgileriniz için teşekkürler tekrardan.

Ayrıca eğer kötü ihtimal bir gün gerçekleşirse ve sistemim ölürse, bu durumda para iadesi gibi bir şey alabiliyor muyum? Yoksa arkasından bay bay demekle mi yetiniyorum @Oreki

Teşekkürler hocam, bileydim Gigabyte veya Corsair yönelirdim muhtemelen. MSI adı ile biraz cezbetti beni.

Rica ederim. O kısmı çok önemli değil, hepsinin rezil rüsva ürünleri var zaten. Artık anlamışsınızdır ASUS veya MSI olmasının o PSU'yu iyi yapmadığını.

Ayrıca eğer kötü ihtimal bir gün gerçekleşirse ve sistemim ölürse, bu durumda para iadesi gibi bir şey alabiliyor muyum? Yoksa arkasından bay bay demekle mi yetiniyorum @Oreki

Bu konuda detaylı bilgim yok, işin bürokrasi kısmında hiç bulunmadım. Mümkün mertebe de bulunmayalım zaten. Yalnız sadece bay bay demekle yetineceğinizi sanmıyorum, illa ki birileri bedel ödüyordur. Yani inşallah...