Evo10n

Üyecik
Merhaba dostlar. Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
3-4 ay evvel MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi anakart satın aldım, geçen haftada 3. M.2 SSD'yi taktım fakat taktıktan sonra Wi-Fi otomatik olarak kendisini kapattı. 4 slot SSD girişi olan bir anakartta böyle problem yaşamak biraz canımı sıktı, çaresini de bulamadım. BIOS'u en güncel haline çektim, farklı slotlara taktım fakat sonuç yine aynı. Aynı hatayı almış ve çözmüş birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Bir de aynı yeni anakarta geçtiğimden beri gözle görünür biçimde daha yavaş açılıyor bilgisayar. Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi
  • AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • Palit RTX 5080.
  • 16 GB x 2 Corsair Vengeance RAM.
  • 1 TB x 3 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın 4 tane M.2 SSD desteklese bile, hepsini aynı anda ya da tam hızda kullanamama durumun var. Kullanılan işlemciye göre veri yolu paylaşma ya da hız düşürme gibi durumlar var. Anakartın teknik özellik kısmı inda Wi-Fi modülünün M.2'e key slotuna bağlı olduğundan bahsediyor, bu slot ile 3. M.2 SSD yuvası aynı veri yolunu kullanıyorsa, ya SSD'yi kullanamasın ya da Wi-Fi'yi. Anakartın daha detaylı PCI-e kullanım tablosuna ulaşmak gerekli. PC de olmadığım için o verilere ulaşamıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260825_184535_Chrome.webp
    Screenshot_20260825_184535_Chrome.webp
    325,1 KB · Görüntüleme: 19
Kasanın fişini çekip güç tuşuna 30 saniye kadar basılı tutmayı denediniz mi hocam? Benzer Wi-Fi kaybolma sorununu bu şekilde çözmüştüm.
Bunu denedim fakat işe yaramadı.

Anakartın 4 tane M.2 SSD desteklese bile, hepsini aynı anda ya da tam hızda kullanamama durumun var. Kullanılan işlemciye göre veri yolu paylaşma ya da hız düşürme gibi durumlar var. Anakartın teknik özellik kısmı inda Wi-Fi modülünün M.2'e key slotuna bağlı olduğundan bahsediyor, bu slot ile 3. M.2 SSD yuvası aynı veri yolunu kullanıyorsa, ya SSD'yi kullanamasın ya da Wi-Fi'yi. Anakartın daha detaylı PCI-e kullanım tablosuna ulaşmak gerekli. PC de olmadığım için o verilere ulaşamıyorum.
Bütün SSD'leri gen-1'e kadar düşürüp denedim Biostan fakat herhangi bir düzelme olmadı.

MPG X870E KARBON WIFI​

PCIe / M.2 / USB4 Özellikleri ve Şerit Paylaşımı Genel Bakışı​

MPG X870E CARBON WIFI

Eki Görüntüle 275851
Teşekkür ederim bilgi için fakat bunlardan bir şey anlamadım ben.