MSI MPG Z790 Carbon anakart BIOS güncellemesi sonrası açılmıyor

SY9

Başarılı
Merhaba, Z790 Carbon anakarta USB ile beta BIOS güncellemesi yaptıktan sonra CPU LED ışığı kırmızı yanmaya başladı ve RAM'lerin RGB ışıkları yanmıyor. Güç düğmesiyle anakart açılmıyor ve hiçbir tepki vermiyor, sadece BIOS dosyasını USB'ye atıp BIOS buton tuşuyla açabiliyorum. Ancak CPU LED ışığı hala kırmızı yanmaya devam ediyor. Ne yaptıysam düzelmedi, bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Eski BIOS'u geri yüklemekle tabii

14. Nesil işlemci desteklemediği için.

7D89v18 sürümü ile 14th gen desteği gelmiş zaten. En son sürüme güncellemenize gerek yoktu, BETA sürümler experimental oldukları için sorun çıkarma ihtimalleri düz sürümlere nazaran daha yüksek.

7D89v18 Description:
  • Updated CPU uCode to fix "UNSUPPORTED PROCESSOR" issue caused unexpected BSOD.
  • Support next-gen CPU.

BIOS pilini çıkar-tak yaptınız mı?
Evet yaptım hocam.

Hocam bütün bileşenleri yeni aldım, görüntü gelmediği için flash BIOS ile güncelleme yaptım ondan sonra bu şekilde oldu.

Hocam bütün bileşenleri yeni aldım, görüntü gelmediği için flash BIOS ile güncelleme yaptım ondan sonra bu şekilde oldu.

İki şekilde de görüntü gelmiyormuş anladığım kadarı ile. Sorunun BIOS olduğuna emin miyiz? Çünkü sizin güncellediğiniz sürümden öncesinde de 14. nesil işlemciler için destek mevcut. Belirttiğim sürüme kadar işte.

Belki kablo bağlantılarında bir eksik, hata veya belleklerde bir problem olabilir. Şu an sorun biraz belirsiz gibi.

Bellekleri tek tek takıp farklı slotnlarda deneyelim bakalım önce. Bir de pil çıkarmak yerine CMOS Reset yapın.

Evet yaptım hocam.

Böyle durumlarda "detay" vermek çok iyi olur. "Bütün bileşenleri yeni aldım" demek, hazır sistem almadığınızı bile net olarak ortaya koyar. Yani sistemi siz topladınız vs. Muhtemelen başka sorunlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…