CachyOS optimizasyon anlamında en iyi dağıtım zaten. Bazı oyunlarda Windows'tan daha iyi performans veriyor. O yüzden CachyOS öneriyorum size diğer dağıtımların performansı CachyOS kadar iyi değil. İstediğiniz gibi silersiniz zaten önemli olan deneyimlemeniz bence.

CachyOS'i ilk defa bu yıl duydum. Çok hızlı yükselen bir dağıtım. Ben Linux'u en son 2020-21'de ana OS olarak kullandım. O zamanlar Cachy yerine millet Manjaro öneriyordu hep. 2020'den de 2025'e kadar son Intel işlemcili MacBook Pro 13 i5 10. nesil kullandım ve son zamanlarda gerçekten sinir bozucuydu bakımlarını yaptırdığım halde. Mac işletim sistemi direkt gıcık bence.

CachyOS'i ilk defa bu yıl duydum. Çok hızlı yükselen bir dağıtım. Ben Linux'u en son 2020-21'de ana OS olarak kullandım. O zamanlar Cachy yerine millet Manjaro öneriyordu hep. 2020'den de 2025'e kadar son Intel işlemcili MacBook Pro 13 i5 10. nesil kullandım ve son zamanlarda gerçekten sinir bozucuydu bakımlarını yaptırdığım halde. Mac işletim sistemi direkt gıcık bence.
İki dağıtımıda kullandım CachyOS çok daha iyi.

Dual boot yap. Windows 11 kalsın aynı zamanda Fedora veya Cachy kurup dene. Beğenirsen Windows'u tamamen silersin. Benim önerim Fedora.

Windows'un kendisi optimize değil ki :D asıl balonların kralı Windows 11. bilgisayarı bi' açıyorsun, Microsoft'un saçma sapan saçmalıkları RAM'inden 6 GB kullanarak sana arka planda merhaba diyor. Balon gibi gereksiz servis ve uygulamalarla şişirdiler işletim sistemini. Lay's ambalajına döndü.

Tek avutmanız "çok RAM kullanıyor kral ya" klişesi, 16 GB ve 32 GB RAM kullanıyor herkes artık bende 8 GB var ona rağmen Max kullanım 4.5GB gayet de yetiyor Windows 10 var bende

Dünyada %95 kadar Windows 10 kullanılıyor her şey X86 tabanlı geliştiriliyor her şey Windows'a göre optimize ediliyor ve hazırlanıyor sürekli güncelleme ve iyileştirmeler yeni özellikler geliyor
En kapsamlı yönetim uygulamalarına sahip her işlemciye ve sisteme göre optimize ediliyor ve ona göre ayarlanıyor balon olsa %95 üstü kullanıma sahip olmazdı zaten Windows dışı hiçbir işletim sistemi Windows kadar iyi görev zamanlayıcı ve CPU Scheduling'e sahip değil oyunlar Linux'ta ya sorun yaşıyor ya da %30'a kadar düşük performanslı çalışıyor bence Linux kullananlar ya ben havalıyım farklıyım demek için ya da gerçekten Linux'un bazı nimetlerinden yararlanmak için kullanılıyor ama Windows her zaman üstündür Linux'tan.

@Bandırmalı1965, Windows vs. Linux konusu aç, oraya yaz bunları Bandırmalı dostum. Adam "Linux'a geçmeli miyim?" ya da "Linux daha mı iyi?" diye sormuyor, Linux'a geçmek için dağıtım önerisi istiyor. Microsoft'tan para almış gibi savunacağın konu bu konu değil.

Son durum güncellemesi yazayım. Maalesef geçmem mümkün değil. Çünkü uygulamalarımın desteği yok veya Windows sürümleri daha iyi. VMware üzerinde Debian kullanmaya başladım. VMware şu an işimi gayet iyi görüyor. Allah'tan Windows 11 LTSC IoT gibi bir nimet var. Bloatware, reklam vs. hiçbiri yok (en azından ben görmedim). LTSC IoT olmasa vallahi sinir bozucu olurdu biraz. Windows + VM üzerinden Linux şu an bence en iyi kullanım senaryosu.

Ekleme: Gelecekte Adobe gibi firmalar bir gün destek verirse Linux kullanım oranları deli dehşet artacak. Otomatikman zaten native sürümler Windows'tan kat kat iyi çalışacaktır tahminimce. İşte o zaman Microsoft bir şeyleri düzeltme yoluna gidecek.

Son durum güncellemesi yazayım. Maalesef geçmem mümkün değil. Çünkü uygulamalarımın desteği yok veya Windows sürümleri daha iyi. VMware üzerinde Debian kullanmaya başladım. VMware şu an işimi gayet iyi görüyor. Allah'tan Windows 11 LTSC IoT gibi bir nimet var. Bloatware, reklam vs. hiçbiri yok (en azından ben görmedim). LTSC IoT olmasa vallahi sinir bozucu olurdu biraz. Windows + vm üzerinden Linux şu an bence en iyi kullanım senaryosu.

Ekleme: Gelecekte Adobe gibi firmalar bir gün destek verirse Linux kullanım oranları deli dehşet artacak. Otomatikman zaten native sürümler Windows'tan kat kat iyi çalışacaktır tahminimce. İşte o zaman Microsoft bir şeyleri düzeltme yoluna gidecek.

Benim açımda ne olursa olsun Linux yükselemez klasik insanlar arası tabii profesyonel ortamları bilmem oyuncu kitlesi srası arası ise hiç yükselmez hayırlı olsun 😊