Anakartımda maalesef sadece 1 adet M2 slotu var ve elimdeki 500 GB SSD yetersiz gelmeye başladı. Normalde SATA SSD alacaktım ama bu dönüştürücülerden gördüm. Anakartımdaki PCI portu aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi direkt ekran kartının fanının altında kalıyor. Sizce buraya M2 SSD takılır mı ve bir problem yaratır mı? Yoksa SATA SSD mi takmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Ben deneme amaçlı geçenlerde aldım. @Caner Uncu Performansa etkisi var mı?
Senin anakartına yakın bir anakartım var. Açıkta kalan slot ekran kartının tam altına denk geliyor. Seninkiyle aynı yere yani.
SSD daha çok ısınır gibi geldi bana. SSD sıcaklığı kartın fanından kartı ısıtır mı bilemedim. Zaten hem bu slotun verdiği hızı, hemde rastgele bir SSD ömrünü denemek için aldım. Gerçi ağır bir oyunda o SSD'yi test etmedim.
Senin anakartına yakın bir anakartım var. Açıkta kalan slot ekran kartının tam altına denk geliyor. Seninkiyle aynı yere yani.
SSD daha çok ısınır gibi geldi bana. SSD sıcaklığı kartın fanından kartı ısıtır mı bilemedim. Zaten hem bu slotun verdiği hızı, hemde rastgele bir SSD ömrünü denemek için aldım. Gerçi ağır bir oyunda o SSD'yi test etmedim.
Test ürünleri geldi. Bakalım ne kadar süre dayanacaklar. Sadece x1 slotuna takarken, dönüştürücünün SSD sabitleme vidası yordu. Hepsi aynıdır diye 70 ₺ daha uygun fiyatlı olanını aldım. Belki videolarına bakıp daha düzgün sabitlenen bir ürün bulabilirim. Vida çıkar gibi gelmedi, ama ekran kartı fanına bir şey uçmasını istemiyorum.
Netac hızları elbette x1 slotunda olduğundan düşük, onu da bir ara düz SSD slotuna takıp deneyeceğim. Sadece x1 nasıl çalıştığını merak ettiğimden aldım. Isınma vb. sorunu olmazsa aslında düşününce Sata'dan daha mantıklı gibi duruyor. Tabii alacağınız depolama...
Netac hızları elbette x1 slotunda olduğundan düşük, onu da bir ara düz SSD slotuna takıp deneyeceğim. Sadece x1 nasıl çalıştığını merak ettiğimden aldım. Isınma vb. sorunu olmazsa aslında düşününce Sata'dan daha mantıklı gibi duruyor. Tabii alacağınız depolama...
MSI RTX 4060 Gaming X
PCIe x1 slotu ekran kartının hemen altında olmasından dolayı sıcaklık olarak olumsuz etkilenebilir. Anakartta PCIe 3.0 x1 slotu bulunuyor, bu da maksimum 1.000 MB/sn hız sağlayabiliyor. Pratikte de ~800 MB/sn civarında olur. Ekran kartına performans anlamında olumsuz bir etki yapacağını düşünmüyorum. Belki sıcaklık birkaç derece etkilenir de denemek lazım onu da.