ogzhnbngl

Başarılı
Oyun oynarken PC önce donuyor, sonra ekran kararıyor ve DRAM ışığı yanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Güç tuşuna basarak kapatabiliyorum ancak. 16 GB tek slot RAM var; slotu değiştirdim, BIOS sürümünü güncelledim. Öncesinde sürekli kendine reset atıyordu ve DRAM ışığı yakıyordu. Hatta Memtest86 ile RAM’i test ettim, sorunsuz geçti. Ne yapabilirim bilmiyorum artık.

• MSI Pro A620M-E
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • 4070 Super
  • XPG 5200 MHz 16 GB RAM (1x16)

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM oksitlenme olmuş olabilir. Silgi yardımı ile temizleyin. EXPO profilleri arasında geçiş yapın. EXPO kapalı kullanın. Başka RAM ile test edin. Bence sorun RAM kaynaklı geçse bile bozuk olabilir.

RAM oksitlenme olmuş olabilir. Silgi yardımı ile temizleyin. EXPO profilleri arasında geçiş yapın. EXPO kapalı kullanın. Başka RAM ile test edin. Bence sorun RAM kaynaklı geçse bile bozuk olabilir.

Aslında EXPO'yu daha yeni açtım BIOS güncellerken. Kapalıyken de aynı sorun vardı. Ama bir silgiyi deneyeyim.

Oyun oynarken PC önce donuyor, sonra ekran kararıyor ve DRAM ışığı yanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Güç tuşuna basarak kapatabiliyorum ancak. 16 GB tek slot RAM var; slotu değiştirdim, BIOS sürümünü güncelledim. Öncesinde sürekli kendine reset atıyordu ve DRAM ışığı yakıyordu. Hatta Memtest86 ile RAM'i test ettim, sorunsuz geçti. Ne yapabilirim bilmiyorum artık.

• MSI Pro A620M-E
  • AMD Ryzen 5 7500F.
  • 4070 Super.
  • XPG 5200 MHz 16 GB RAM (1x16)

RAM'in sari yerini silgiyle silip farklı sokete takın büyük ihtimalle temassızlik olmuştur.

İlk çalıştırma da hem CPU hem DRAM ışığı yaktı ekran gelmedi. Güç tuşuna basıp kapattım tekrar çalıştırdım DRAM ışığı yanıp döndü ekran geldi. Oyunlarda test ediyorum şimdilik tekrar olacak mı diye.

Farklı RAM deneyin. Sonuç aynı ise anakart olabilir.

İlk çalıştırma da hem CPU hem DRAM ışığı yaktı ekran gelmedi. Güç tuşuna basıp kapattım tekrar çalıştırdım DRAM ışığı yanıp döndü ekran geldi. Oyunlarda test ediyorum şimdilik tekrar olacak mı diye.

Ayrıca RAM daha yeni sayılır 2 yılı bile dolmadı silmeden önce kontrol ettim sarı kısmı herhangi bir sorun gözükmüyordu.