Ohhoooo yok yok :D ben daha ayar falan yapmam zaten RAM'ler uçmuş gitmiş benim ayarım tam her şeyim tam hiç denemem :D normal kalsın ama BIOS'a bakacağım bakalım var mı? Paylaşırım buraya.

RAM'e zararı yok ki yapılan ayarların, Train algoritması değişiyor sadece. Bu Amca denilen zat herkesin aklını saçma sapan şeylerle doldurdu. Kendi deneyip uzun vade deneyim etmediğinden yanlış yönlendirdi insanları haliyle. 1.45V üstü vermeyen bir adam neyine güvenip de o rehberi, bu rehberi hazırlıyor. Ben de onu anlamış değilim.

RAM'e zararı yok ki yapılan ayarların, Train algoritması değişiyor sadece. Bu Amca denilen zat herkesin aklını saçma sapan şeylerle doldurdu. Kendi deneyip uzun vade deneyim etmediğinden yanlış yönlendirdi insanları haliyle. 1.45V üstü vermeyen bir adam neyine güvenip de o rehberi, bu rehberi hazırlıyor. Ben de onu anlamış değilim.

Hocam var Advanced DRAM Configuration içinde koymuşlar peki bütün girdiğim CL değerleri mi değişiyor bunu değiştirirsem

Auto da oda direk normal yapıyor demek ki

Normal
FGR
Mixed var

Hocam var Advanced DRAM Configuration içinde koymuşlar peki bütün girdiğim CL değerleri mi değişiyor bunu değiştirirsem

Auto da

Normal
FGR
Mixed var

Mixed yapıp dene, ZenTimings'te görünür. A-die modüllerde tRFC1 aktifti, yeni Mix ile beraber tRFC2 ve tRFCsb aktif oluyor. AMD bunu uyguluyor artık. ASUS ve Gigabyte'da böyle. Ona göre uygun değer girmen lazım.

Mixed yapıp dene, ZenTimings'te görünür. A-die modüllerde tRFC1 aktifti, yeni Mix ile beraber tRFC2 ve tRFCsb aktif oluyor. AMD bunu uyguluyor artık. ASUS ve Gigabyte'da böyle. Ona göre uygun değer girmen lazım.

Vallahi ben değerleri nebi AKG'ün videosundaki değerlere göre girdim. Bu yenilere ne verilir fikrim yok.

Vallahi ben değerleri nebi AKG'ün videosundaki değerlere göre girdim. Bu yenilere ne verilir fikrim yok.

Konu açarsan bilgin olur, yardımcı oluruz. :) Amca'yı hiç sorma, kendisinin de bir haberi yok. 1.45 üzeri vermeyin, RAM'leri uçurursun dedi. Sonra kendisi çaktırmadan 1.55 vermiş. Onu da her gece rüyasına giriyormuş, acaba RAM'lere bir şey olur mu, diye. Ben öyle anladım açıkçası.

Msi B850M Mortar'a sonunda çıkarmış normal,refresh mod ayarı olan bios @Ayhan Dönmez
Hemen denedim pek bir fark göremedim.
Ramazan Baramınız mübarek olsun bu arada cümleten.
MixZenTimings640021.webp

mix57NS.webp