Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
BIOS'u resetleyip deneyin. MSI anakartlarda genellikle JBAT pinleri olur. Bunlara tornavida ile dokunup deneyin. Olmazsa tek RAM ile de deneyebilirsiniz.
RAM'lerin EXPO/XMP ayarlarını kontrol ettiniz mi?
Remus Lupin
Uzman
- Makaleler
- 1
- Denetim Masası'nı aç.
- güç seçenekleri'ne git.
- Sol taraftaki menüden güç düğmelerinin yapacaklarını seçin'e tıkla.
- Üst kısımda bulunan şu anda kullanılamayan ayarları değiştir bağlantısına tıkla (yönetici yetkileri gerektirebilir).
- Altta hızlı başlatmayı aç (önerilen) seçeneğinin işaretini kaldır.
deadfellow
Üstün
RAM frekansın nedir? Ayrıca FCLK ayarıyla oynadın mı hiç?
Alıntı: Black Screen With White Underline After Bios UpdateYour system is fine and the BIOS update succeeded. That underscore cursor means the system is doing one final hardware check, and the VGA LED probably means the BIOS didn't detect a display from the GPU's DisplayPort or HDMI ports, and you're probably seeing the underscore cursor from a DVI or VGA output ...
This is because your previous BIOS defaulted to CSM Mode and after October 2022, MSI changed the default to UEFI Mode in all BIOS updates. UEFI Mode prioritizes DisplayPort and HDMI and ignores DVI and VGA. CSM Mode is the opposite - it prioritizes DVI and VGA first, and HDMI and DisplayPort dead last. Since your system is now in UEFI Mode, the VGA LED is triggering because it can't find a display panel hooked to DisplayPort or HDMI but your getting the underscore cursor. That means the system is waiting for you to connect a DisplayPort or HDMI cable to the GPU. Once you do, the VGA LED will go off and the system will POST as normal ...
Belki yukarıdakiyle alakalıdır, yani ekran kartı bağlantısı.
Cat Lon
Uzman
Teşekkürler RAM'lerimi EXPO ayarda kullanıyorum, 6000 MHz. İşlemcim de 7600X acaba yeterli gelmiyor mu 6000MHz RAM hızı için?
RAM frekansın nedir? Ayrıca fclk ayarıyla oynadın mı hiç?
6000MHz'de çalıstırıyorum. FCLK ayarı nedir bilmiyorum.
Alıntı: Black Screen With White Underline After Bios Update
Belki yukarıdakiyle alakalıdır, yani ekran kartı bağlantısı.
Teşekkürler yanıt için sakin kafayla bir okuyayım şu anda anlamadım.
Ek olarak şimdi eve geldim, bilgisayar bu sefer kesinlikle açılmıyor. Reset de attım, gücü de kestim ama olmuyor. BIOS'a da giremiyorum. En son güncelleştirme gelmişti güncelleştir ve kapat dedim. 15dk filan kapanmadı bilgisayar, bu ekranda kaldı, sonra gücü kestim güç tuşuna basılı tutarak. Bugün de açtığımda güncelleştirme %98 dedi sonra bu ekrana attı yine.
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u resetleyip deneyin. MSI anakartlarda genellikle JBAT pinleri olur. Bunlara tornavida ile dokunup deneyin. Olmazsa tek RAM ile de deneyebilirsiniz.
Cat Lon
Uzman
Bir kaç kere reset attım düzeldi şimdilik. Sorunu anlayamadım ama neyse teşekkürler tekrar.BIOS'u resetleyip deneyin. MSI anakartlarda genellikle JBAT pinleri olur. Bunlara tornavida ile dokunup deneyin. Olmazsa tek RAM ile de deneyebilirsiniz.