MSI Pro B650M-B anakart değiştirilirse sistemdeki gecikme sorunları düzelir mi?

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, anakartımı değiştirmek istiyorum. Şu an güncel olarak MSI Pro B650M-B kullanıyorum; değiştirme sebebim verim alamamam ve oyunlarda gecikme hissi yaşamam. ASUS TUF Gaming X870-PLUS31 modelini buldum. N11’de 14.631 TL, ancak taksit yok. 6 taksitle almak istiyorum; genellikle fiyat farkı oluyor. Buna eşdeğer veya bundan daha iyi, uygun seviye kart önerilerine açığım. Ayrıca farklı bir sitede uygun fiyatlı bu kartı ya da 6 taksitle alabileceğim güvenilir bir site önerir misiniz? Çok aradım bulamadım. Hızlı cevaplar tercihim; bugün günlerden Cuma, kargoya verilirse iyi olur.

Parasal olarak masrafa girmeden önce nasıl bir his ya da tespit ettiğiniz durum var?
Hangi oyun mesela?
850,870 serileri performans olarak aynı.

Parasal olarak masrafa girmeden önce nasıl bir his ya da tespit ettiğiniz durum var?
Hangi oyun mesela?

Valorant sıkıntı çekiyorum birçok parça değiştim değişmediğim anakart ve PSU kaldı onları da değişeceğim tek tek.

Hangi oyun mesela?

https://techolay.net/sosyal/konu/rtx-5070-sistemde-oyunlarda-gecikme-sorunu.153008/page-7 diğer konum mevcut bakabilirsiniz pek çözüm bulamadım CL26 çektik ramları buradaki yardımlar ile RAM ayalarım ektedir öneriniz varsa deneyebilirim.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 37
Hocam diğer konunuzu inceledim de sorununuz PSU kaynaklı olabilir mi? Gücü stabil veremiyor ise belki sistem ara ara takılmalar yaşıyor olabilir diye düşünüyorum. 3080 ile de aynı sorunları yaşıyormuşsunuz çünkü. Anakarttan olacağını pek düşünmüyorum doğrusu.

Açıkçası hissetiğim şeyler işlemci bazlı takılma değil, çok fena bir gecikme var mıs gibi. 540 Hz monitörde 650-700 FPS almama rağmen tuhaf bir sorunum var. Şu an Sahibinden'de MSI Pro X870-P Wi-Fi 7 buldum 11.700 TL demiş 10'a bırakır gibi. ASUS TUF Gaming X870-Plus Wi-Fi'den iyi mi? Epey'den karşılaştırdım. Bursa'da yaşıyorum, elden almayı düşünüyorum. Aralarındaki fark nedir? Uzman birileri var mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...0-kapali-kutu-aciklamayi-oku-1285774328/detay ürün linki bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=8694ce5e-64f2-4a51-bb9b-bb1c86a4d0d8 buyurun.

Ethernet, CAT7 kablo kullanıyorum. Vodafone kullanıyorum. Oyun içi ms değerim 7-8. Valorant TR İstanbul sunucusu, modem Huawei. Fiber internet.

Ethernet, CAT7 kablo kullanıyorum. Vodafone kullanıyorum. Oyun içi ms değerim 7-8. Valorant TR İstanbul sunucusu, modem Huawei. Fiber internet.

BIOS versiyonu nedir?

Testi A ve daha iyi değerlere çıkarmak için genelde modem güncellemesi ile QoS özelliği ile ayarlar yapılıyor. Bunu yapabilirseniz farkı test edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…