Merhaba, anakartımı değiştirmek istiyorum. Şu an güncel olarak MSI Pro B650M-B kullanıyorum; değiştirme sebebim verim alamamam ve oyunlarda gecikme hissi yaşamam. ASUS TUF Gaming X870-PLUS31 modelini buldum. N11’de 14.631 TL, ancak taksit yok. 6 taksitle almak istiyorum; genellikle fiyat farkı oluyor. Buna eşdeğer veya bundan daha iyi, uygun seviye kart önerilerine açığım. Ayrıca farklı bir sitede uygun fiyatlı bu kartı ya da 6 taksitle alabileceğim güvenilir bir site önerir misiniz? Çok aradım bulamadım. Hızlı cevaplar tercihim; bugün günlerden Cuma, kargoya verilirse iyi olur.
Detaylar
Kim cevapladı?BeyazAslan
Becerikli
Parasal olarak masrafa girmeden önce nasıl bir his ya da tespit ettiğiniz durum var?
Hangi oyun mesela?
850,870 serileri performans olarak aynı.
Hangi oyun mesela?
ggbye
Başarılı
Parasal olarak masrafa girmeden önce nasıl bir his ya da tespit ettiğiniz durum var?
Hangi oyun mesela?
Valorant sıkıntı çekiyorum birçok parça değiştim değişmediğim anakart ve PSU kaldı onları da değişeceğim tek tek.
Hangi oyun mesela?
https://techolay.net/sosyal/konu/rtx-5070-sistemde-oyunlarda-gecikme-sorunu.153008/page-7 diğer konum mevcut bakabilirsiniz pek çözüm bulamadım CL26 çektik ramları buradaki yardımlar ile RAM ayalarım ektedir öneriniz varsa deneyebilirim.
Dosya Ekleri
Hocam diğer konunuzu inceledim de sorununuz PSU kaynaklı olabilir mi? Gücü stabil veremiyor ise belki sistem ara ara takılmalar yaşıyor olabilir diye düşünüyorum. 3080 ile de aynı sorunları yaşıyormuşsunuz çünkü. Anakarttan olacağını pek düşünmüyorum doğrusu.
ggbye
Başarılı
Hocam diğer konunuzu inceledim de sorununuz PSU kaynaklı olabilir mi? Gücü stabil veremiyor ise belki sistem ara ara takılmalar yaşıyor olabilir diye düşünüyorum. 3080 ile de aynı sorunları yaşıyormuşsunuz çünkü. Anakarttan olacağını pek düşünmüyorum doğrusu.
Açıkçası hissetiğim şeyler işlemci bazlı takılma değil, çok fena bir gecikme var mıs gibi. 540 Hz monitörde 650-700 FPS almama rağmen tuhaf bir sorunum var. Şu an Sahibinden'de MSI Pro X870-P Wi-Fi 7 buldum 11.700 TL demiş 10'a bırakır gibi. ASUS TUF Gaming X870-Plus Wi-Fi'den iyi mi? Epey'den karşılaştırdım. Bursa'da yaşıyorum, elden almayı düşünüyorum. Aralarındaki fark nedir? Uzman birileri var mı?
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...0-kapali-kutu-aciklamayi-oku-1285774328/detay ürün linki bu.
Son düzenleyen: Moderatör:
BeyazAslan
Becerikli
Peki bufferbloat testi yaptınız mı? Bilgisayar internete nasıl bağlı? Diğer konuda çok yazışma var, hepsine bakamadım.
Şuradan bir test yapar mısın?
OCTT ile sistem stabilite testi de deneyebilirsiniz. Farklı arızaları var ise ortaya çıkarmak için tam yükte deneyebilirsiniz.
OCTT ile sistem stabilite testi de deneyebilirsiniz. Farklı arızaları var ise ortaya çıkarmak için tam yükte deneyebilirsiniz.
ggbye
Başarılı
Peki bufferbloat testi yaptınız mı? Bilgisayar internete nasıl bağlı? Diğer konuda çok yazışma var, hepsine bakamadım.
https://www.waveform.com/tools/buff...o3rkYOn2iGGHDDoesj1BmNIkejjHABd0JYc5OC8Xk0PW0
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=8694ce5e-64f2-4a51-bb9b-bb1c86a4d0d8 buyurun.
BeyazAslan
Becerikli
Bunu A yapmaya bakın ilk olarak. Online oyunlarda önemli ve ping sürenizi de düşürmeye bakmalısınız. Sizin gördüğünüz ile karşınızdaki arasında fark oluyor böyle durumlarda. Hangi operatörü ve modemi kullanıyorsunuz? Bağlantınız Wi-Fi mi, Ethernet mi?
ggbye
Başarılı
Bunu a yapmaya bakın ilk olarak. Online oyunlarda önemli ve ping sürenizi de düşürmeye bakmalısınız. Sizin gördüğünüz ile karşınızdaki arasında fark oluyor böyle durumlarda. Hangi operatör ve modem kullanıyorsunuz? Wi-Fi mi? Ethernet mi? Bağlantınız.
Ethernet, CAT7 kablo kullanıyorum. Vodafone kullanıyorum. Oyun içi ms değerim 7-8. Valorant TR İstanbul sunucusu, modem Huawei. Fiber internet.
BeyazAslan
Becerikli
Ethernet, CAT7 kablo kullanıyorum. Vodafone kullanıyorum. Oyun içi ms değerim 7-8. Valorant TR İstanbul sunucusu, modem Huawei. Fiber internet.
BIOS versiyonu nedir?
Testi A ve daha iyi değerlere çıkarmak için genelde modem güncellemesi ile QoS özelliği ile ayarlar yapılıyor. Bunu yapabilirseniz farkı test edersiniz.