https://www.amazon.com.tr/GIGABYTE-...s=computers&sprefix=am5+,computers,160&sr=1-4 bunu buldum Amazon depodan satıyorlar yeni gibi ikinci el.

Bu modele bakabilirsiniz önceden aynı markanın başka model anakartını kulanmıştım gercekten MSI, ASUS, Gigabyte gibi markaların ucuk fiyatlara satılan anakartlar taş cıkartan bir marka kağıt üstündede özellikleri kötü durmuyor açıkçası.

Bu attığıma yorumunuz nedir hocam?

https://www.amazon.com.tr/GIGABYTE-...s=computers&sprefix=am5+,computers,160&sr=1-4 bunu buldum Amazon depodan satıyorlar yeni gibi ikinci el.

Bu attığıma yorumunuz nedir hocam?

Attığınızda fena sayılmaz ama dediğim gibi daha iyileri varken terci edilecek bir anakart değil isterseniz Gigabyte, ASUS, MSI vb markaların anakartına bakmak isterseniz linkini koyduğum modellerede bakabilirsiniz.

Attığınızda fena sayılmaz ama dediğim gibi daha iyileri varken terci edilecek bir anakart değil isterseniz Gigabyte, ASUS, MSI vb markaların anakartına bakmak isterseniz linkini koyduğum modellerede bakabilirsiniz.

Bu Colorful aklıma çok yattı, teşekkürler. Belki azıcık zorlayıp bütçeyi B850M Force almayı deneyeceğim. Biraz daha takip edeyim şu "Sıcak Fırsatlar" sayfasını.

Bu Colorful aklıma çok yattı, teşekkürler. Belki azıcık zorlayıp bütçeyi B850M Force almayı deneyeceğim. Biraz daha takip edeyim şu "Sıcak Fırsatlar" sayfasını.

Colorful'da sorun yaşayabilirsin, BIOS Update olarak çok geride. MSI önerilmeme sebebi zaten donanımdan ziyade yazılım. Alabiliyorsanız Force alın, yoksa diğer alternatifler B850M-K ve B650M-R olabilir.

ASRock ve MSI benim nezdimde AM5'te 5 para etmez son kullanıcıya yaşattığı sorunlardan ötürü. ASUS 1, Gigabyte 2. Tercih etmen gereken 2 marka bunlar olur AM5'te özellikle.

1773779162595.webp

@LH44 @michaelscofield Bu kartı önerebilirsiniz o halde, bakın @MSI Türkiye Carbon X670 1 yıl önceki Beta BIOS ile idame ettirirken bu kart yeni çipset ve 1 DPC OC kartı diye Force gibi özenmişler. :)

7 faz olduğu için alınmaz. Çakma B850.

5 Faz dahi yeterli AM5'te, tek amaç oyun ise ama. 5 fazdan kasıt B650M-R gibi 5+1+1 şeklinde olabilir mesela, bu kart 5 ya da 6 faz CPU VCore, diğer ikisi VSOC ve VMISC. VRM Heatsink ve M.2 ilk slotta Heatsink olması iyi olacaktır.

Bu Colorful aklıma çok yattı, teşekkürler. Belki azıcık zorlayıp bütçeyi B850M Force almayı deneyeceğim. Biraz daha takip edeyim şu "sıcak fırsatlar" sayfasını.

Rica ederim hocam bende 2.elden sistem toplamayı düşünüyorum şimdide anakart olarak Colorful markasının anakartlarına bakıyorum bence gidip de üstünde marka yazıyor diye daha fazla para verip daha düşük model ürün anakart almaya gerek yok.

Rica ederim hocam bende 2.elden sistem toplamayı düşünüyorum şimdide anakart olarak Colorful markasının anakartlarına bakıyorum bence gidip de üstünde marka yazıyor diye daha fazla para verip daha düşük model ürün anakart almaya gerek yok.

Sebebi marka model olması değil, yazılımsal olarak ciddi sıkıntı var. Colorful ve MSI önerilmeme sebebi o forumlarda. Sonrasında düzelirse insanlar önermeye başlayacaktır. Kesin sorun yaşayacaksın diye bir şey yok, zaten 2 hafta deneme süren var. 6000 CL30 vs. sıkıntı yaşarsanız iade edip ASUS ya da Gigabyte geçersiniz. RAM seçiyor bu kartlar, Hynix'ten şaşmazsanız iyi olur özellikle. Foruma tonlarca konu açıldı, 50 sayfa uğraştığım halde çözemedim. Kart değişmen gerekiyor öyle bir durumda.

Sebebi marka model olması değil, yazılımsal olarak ciddi sıkıntı var. Colorful ve MSI önerilmeme sebebi o forumlarda. Sonrasında düzelirse insanlar önermeye başlayacaktır. Kesin sorun yaşayacaksın diye bir şey yok, zaten 2 hafta deneme süren var. 6000 CL30 vs. sıkıntı yaşarsanız iade edip ASUS'ya da Gigabyte geçersiniz. RAM seçiyor bu kartlar, Hynix'ten şaşmazsanız iyi olur özellikle. Foruma tonlarca konu açıldı, 50 sayfa uğraştığım halde çözemedim. Kart değişmen gerekiyor öyle bir durumda.

Hocam yazılımsal sorun sadece size denk gelmiş galiba önceden başka bir forumda ASUS'u cok önerdikleri icin Intel i3 10.nesil işlemcim icin ASUS anakart almıştım anakartı alışımdan satana kadar başımdan kaynar sular döküldü en sonundada kartı bozuk şekilde satmıştım sonra Colorful'a gectim ve bana ilaç gibi geldi Colorful anakart açıkçası sonradan sistemimi tekrardan değiştirince Gigabyte B450 S2H kullanıyorum ve gigabaytdede yaşamadım sorun kalmadı ama şu an maddi durumum anakartı değiştirmeye yetmediği icin son 1 senedir Gigabyte kullanıyorum.

Hocam yazılımsal sorun sadece size denk gelmiş galiba önceden başka bir forumda ASUS'u cok önerdikleri icin Intel i3 10.nesil işlemcim icin ASUS anakart almıştım anakartı alışımdan satana kadar başımdan kaynar sular döküldü en sonundada kartı bozuk şekilde satmıştım sonra Colorful'a gectim ve bana ilaç gibi geldi Colorful anakart açıkçası sonradan sistemimi tekrardan değiştirince Gigabyte B450 S2H kullanıyorum ve gigabaytdede yaşamadım sorun kalmadı ama şu an maddi durumum anakartı değiştirmeye yetmediği icin son 1 senedir Gigabyte kullanıyorum.

Bir de şu kısmı unuttum eklemeyi, DC fan kontrolcü yok Colorful kartlarda. PWM fan yerine DC fanınız mevcutsa hız kontrolü sağlanamıyor.

By fiyat banında bu fiyattan daha ucuza ve daha iyi alternetifler varken linkini attığınız anakartı almak paranızı cöpe atmakla eş değer açıkçası onun yerine aşağıya linkini attığım modelede bakabilirsiniz.

Adam AMD soket anakart atıyor. Intel soketli anakart paylaşıyorsun. Ddd