Wabcon

Gelişen
Herkese merhaba, MSI Pro H610M-E DDR4 anakartım var, işlemcim de I5 13400F. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra 3.5mm jaklar çalışmamamya başladı ve bilgisayarı acınca sürücü gözükmüyor. Bu 2. anakartım, daha önce de aynı kart vardı onda da sorun vardı satıp kurtulmuştum ama bugün maalesef yine aynı problemle karşılaştım. Sorunu globelde araştırdım, farklı BIOS'lar ve CE CMOS denedim hiçbirinde sonuç alamadım bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

Birçok kullanıcı, sorunlu güncellemeden önceki eski bir BIOS sürümüne dönmenin Realtek ses işlevselliğini geri getirdiğini söylemiş. MSI da bir Beta BIOS çıkarmış ama daha sonra bu sorunu yaşayanlara anakartı servise yollayın demeye başlamışlar.

Eski sürümlere döndüm ama nafile şuan araştırmadayım msı destek portalına yazdım orası da bir çözüm odaklı değil
Birçok kullanıcı, sorunlu güncellemeden önceki eski bir BIOS sürümüne dönmenin Realtek ses işlevselliğini geri getirdiğini söylemiş. MSI da bir Beta BIOS çıkarmış ama daha sonra bu sorunu yaşayanlara anakartı servise yollayın demeye başlamışlar.

BIOS güncellemesi neden yaptınız?
epeydir eski idi sürüm belki performans için iyileştirmeleri vardı diye yaptım