nextpoint

Çalışkan
Merhaba. Evde iş amaçlı kullanmak için monitör almak istiyorum. Web tasarım, Photoshop ve Premiere gibi programları kullanmak için. Bazen de film ve oyun için de kullanacağım bir monitör lazım. Bütçem 8-9000, en fazla 10k. Ve tercihen 2K IPS ve 27 inc olması. Monitör tavsiyeleriniz var mıdır?

Benim bulduğum MSI modeli.
MSI MP275Q

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evde iş amaçlı kullanmak için monitör almak istiyorum. Web tasarım, Photoshop ve Premiere gibi programları kullanmak için. Bazen de film ve oyun için de kullanacağım bir monitör lazım. Bütçem 8-9000, en fazla 10k. Ve tercihen 2K IPS ve 27 inc olması. Monitör tavsiyeleriniz var mıdır?

MSI MP275Q

Şöyle bir şey gördüm, öneri olarak değilde çeşitlilik olarak atayım dedim inceleyebilirsin: https://app.hb.biz/diu9H8hDrUF5

Son düzenleyen: Moderatör:

MSI MP275Q

MP271Q olan modelini birkaç yıldır kullanıyorum. 2K çözünürlükte ışıklı mışıklı olmayan nadir serilerden. Ozamanlar araştırdığımda 2K çözünürlükte nedense hep gaming ledli monitörler vardı. Sade olması ve bekletimi karşılaması nedeniyle aldım. MP275Q da aynı serinin devamı sanırım. Tip olarak aynı. Memnunum, tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-09 113500.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 113500.webp
    157,5 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Bende ViewSonic 2K almıştım. Bayağı da memnunum. Düşürseniz resim ve link paylaştım. Aktif olarak da kullanmaya devam ediyorum. Sade ve hoş bir monitör. 27" ve bütçenize de uygun. Pivot özellikleri, yükseltme ve alçaltma var.

Evet, bu modeli de düşünüyorum ama bazı yerlerde kontrast oranı düşük vs gibi şeyler okudum. Video edit ve photoshop kullanırken pek sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.

Evet, bu modeli de düşünüyorum ama bazı yerlerde kontrast oranı düşük vs gibi şeyler okudum. Video edit ve Photoshop kullanırken pek sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.

Ben aldığım da 3-4 ay önce 7.500 TL fiyatı vardı, şimdi zamlanmış. Yeni bir model zaten bu da. Edit ve Photoshop konularında inanın bilemiyorum. Ben oyun, film, araştırma ve gündelik işlerim için kullanıyorum, bana fazla bile geliyor. Tabii yine son karar sizin. Hatta yorumlarda ölü pixel, ghosting, IPS glow, ışık sızması gibi sorunları da olmadığını söylemiş diğer alanlar. Bu sıkıntılar bende de yok. Kronik problem yok gibi şu anlık. Kontrast oranları ile ilgili de yazılanlar var. Resim paylaşıyorum sizde bir okuyun isterseniz yorumları hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-09 193042.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 193042.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 74
Ben aldığım da 3-4 ay önce 7.500 TL fiyatı vardı, şimdi zamlanmış. Yeni bir model zaten bu da. Edit ve Photoshop konularında inanın bilemiyorum. Ben oyun, film, araştırma ve gündelik işlerim için kullanıyorum, bana fazla bile geliyor. Tabii yine son karar sizin. Hatta yorumlarda ölü pixel, ghosting, IPS glow, ışık sızması gibi sorunları da olmadığını söylemiş diğer alanlar. Bu sıkıntılar bende de yok. Kronik problem yok gibi şu anlık. Kontrast oranları ile ilgili de yazılanlar var. Resim paylaşıyorum sizde bir okuyun isterseniz yorumları hocam.
Cevap için teşekkürler. Sanırım ViewSonic vx2758a-2k-pro-2 satın alıcam. Vatan mağazasına veya başka bir yere gidip bir canlı gözle bakarım. Ondan sonra satın alırım.

Eğer bu modeli alırsanız Vatan'dan benim yaptığım yolu izleyin. Muhakkak çıkmadan oradan kutudan çıkarttırıp, test ettirin her ihtimale karşı. Çünkü sıkıntı çıkarsa, hemen başka bir ürün veriyorlar orada. Değiştiriyorlar personeller. Ama ürünü alıp eve giderseniz, sorun çıkarsa iadesinde sıkıntı olabiliyor. Uğraştırıcı oluyor. Denemeden almayın, yardımcı oluyorlar. Monitör alırken her zaman elden, kontrol edip alma taraftarıyım. Bu modeli değil farklı bir modeli de alsanız, kontrol şart. Sonuçta az para değil, içimizin rahat etmesi önemli. 👍