Çözüldü MSI Pro X870-P anakartta RAM'ler düşük MHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hasan sezer

Gelişen
Merhaba,

Yeni anakart işlemci ve RAM güncellemesi yaptım sistemime RAM'lerım 6000 MT/S ama CPU-Z'den baktığımda 3000 MHz de çalışıyor gözüküyor.

Anakartım: MSI Pro X870-P Wi-Fi, BIOS'tan XMP açıyorum AMD EXPO'yu açtım bir şey değişmedi.

Çözüm

CPU-Z DDR mantığıyla çalışıyor. O değeri iki ile çarpacaksın. Parantez içinde 6000 MHz yazdığını göreceksin. Ramleriniz 6000 MHz hızında çalışıyor sorun yok.

CPU-Z DDR mantığıyla çalışıyor. O değeri iki ile çarpacaksın. Parantez içinde 6000 MHz yazdığını göreceksin. Ramleriniz 6000 MHz hızında çalışıyor sorun yok.

Çözüm
dediğiniz gibi parantez içinde 6000 mhz yazmıyor dram frequency 3000 mhz yazıyor. bio güncel xpm2 açık ama bu şekilde

Evet dediğim gibi DRAM Frequency kısmındaki MHz değerini iki ile çarpacaksın. RAM'leriniz şu an 6000 MHz hızında çalışıyor sorun yok. Görev Yöneticisi'nden bellek kısmına girip bunu doğrulayabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…