Merhaba, aşağıdaki sistemim için birkaç BIOS ayarı hakkında görüş almak istiyorum.
MSI anakart kullanıyorum ve “oc Genie 5” özelliğini açmalı mıyım emin olamadım. Bildiğim kadarıyla bu özellik otomatik overclock yaparak işlemci ayarlarını kendisi optimize ediyor. Ancak manuel ayar yapmak daha mı sağlıklı olur, kararsız kaldım.
Ayrıca “CPU Lite load mode” diye bir ayar olduğunu öğrendim. Bunun voltajı düşürerek sıcaklık ve güç tüketimini etkilediği söyleniyor.
Bu ayarı kullanmak daha mı mantıklı olur?
Kullanmamı önerir misiniz?
Eğer öneriyorsanız hangi mode aralığında (örneğin 4-5 veya 8-9 gibi) kullanmak daha dengeli olur?
Sistemim:
MSI anakart kullanıyorum ve “oc Genie 5” özelliğini açmalı mıyım emin olamadım. Bildiğim kadarıyla bu özellik otomatik overclock yaparak işlemci ayarlarını kendisi optimize ediyor. Ancak manuel ayar yapmak daha mı sağlıklı olur, kararsız kaldım.
Ayrıca “CPU Lite load mode” diye bir ayar olduğunu öğrendim. Bunun voltajı düşürerek sıcaklık ve güç tüketimini etkilediği söyleniyor.
Bu ayarı kullanmak daha mı mantıklı olur?
Kullanmamı önerir misiniz?
Eğer öneriyorsanız hangi mode aralığında (örneğin 4-5 veya 8-9 gibi) kullanmak daha dengeli olur?
Sistemim:
- İşlemci: Intel Core i5-14600KF
- Soğutucu: Thermalright frozen magic 240 ARGB (240mm)
- Anakart: MSI Pro Z790-P Wi-Fi
- Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Super Ventus 2X OC 12 GB.
- RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 5600MHz CL40 DDR5.
- SSD: Corsair MP600 Pro nh 1TB (PCI-e 4.0)
- Kasa: XPG valor Air Rainbow RGB mid Tower.
- PSU: XPG kyber 750W 80+ Gold.