Pabola 3

Uzman
Cihaz
Msi pulse 16 ai
Laptop geçen yazdan beridir çantasında duruyordu. Dün çantadan çıkarıp kullanmaya başladım. CS'de öldükten sonra kendi kendine harita açmaya başlayınca fark ettim. Sonra PUBG'de de çömelince sorunun oyundan değil klavyeden olduğunu anladım. Key tester sitelerinde denediğimde ise ara sıra CTRL C bastığını gördüm, basılı kalmıyor, sadece anlık olarak CTRL C basıyor. Bunun sebebi nedir?
Özellikle CTRL C basıyor, C CTRL basmıyor.

CTRL ve C dışındakileri ben bastım, sağdan sola doğru gidiyor.

17843917742277535697168272436243.webp

Sürekli spamlamıyor bazen 2 kere peş peşe bazen aralıklı falan filan.

Son düzenleme:
@Pabola, Aklıma ilk gelen Makro atamış olabileceğiniz geldi. Kontrol eder misiniz? Onun dışında donanımsal bir problemse klavyeyi değiştirmekte sorunu çözecektir. Öncelikle ilk dediğime bakın, sonra devamı gelir.
Laptopta makro atadığımı hatırlamıyorum nereden kontrol edebilirim? Durduk yere neden klavye bozulur 2 ay kullanıp çantasına koymuştum 8-9 ay çantada kalmıştı.

@Pabola, Eğer klavyenin arasına bir şey girdiyse, 8-9 ay gibi bir süre yan durduğu için yavaş yavaş tuşların altında birikme yapmış olabilir. Ancak, özellikle de Ctrl + C atılıyor olması Makro atamış olduğunu düşündürtüyor bana. MSI Uygulamasından kontrol edebilirsiniz.

@Pabola, Eğer klavyenin arasına bir şey girdiyse, 8-9 ay gibi bir süre yan durduğu için yavaş yavaş tuşların altında birikme yapmış olabilir. Ancak, özellikle de Ctrl + C atılıyor olması Makro atamış olduğunu düşündürtüyor bana. MSI Uygulamasından kontrol edebilirsiniz.
Msi centera baktım ama öyle bir şey göremedim.

@Pabola, Siz cihazı kenara bırakmadan önce böyle bir problem hiç yaşamıyorsanız en bariz ihtimal cihaz içerisindeki tozların, pisliklerin tuşlara kaymış olabileceği. Temizliğini yaptırmakta fayda var, 8-9 ay kısa bir süre de değil ayrıca.

Ancak problemin yine de yazılımsal olmadığını anlamamız gerekiyor. Aygıt Yöneticisinden Klavyeler kısmına gelip cihazı kaldır/cihazı devre dışı bırak yapar mısınız? Dikkat edin, bu yüzden kısa bir süre ekran klavyesi veya harici bir klavye kullanmanız gerekebilir. Bakalım, eğer o zaman da Ctrl + C basılıyor mu.

@Pabola, Siz cihazı kenara bırakmadan önce böyle bir problem hiç yaşamıyorsanız en bariz ihtimal cihaz içerisindeki tozların, pisliklerin tuşlara kaymış olabileceği. Temizliğini yaptırmakta fayda var, 8-9 ay kısa bir süre de değil ayrıca.

Ancak problemin yine de yazılımsal olmadığını anlamamız gerekiyor. Aygıt Yöneticisinden Klavyeler kısmına gelip cihazı kaldır/cihazı devre dışı bırak yapar mısınız? Dikkat edin, bu yüzden kısa bir süre ekran klavyesi veya harici bir klavye kullanmanız gerekebilir. Bakalım, eğer o zaman da Ctrl + C basılıyor mu.
Harici klavye kullanıyorum. Dediğiniz yerden kaldır dedim yeniden başlatmak gerektiği için şimdilik yapmadım ama problem büyük ihtimalle laptop klavyesinden.