Coolio

Çalışkan
Merhaba, yeni almış olduğum MSI Raider A18 HX A9WHG-266TR bilgisayarımın ekranında siyah arka plan ve karanlık odada ışık sızmaları olduğunu gördüm. Ölü piksel testinde ölü piksel de görebildim bir tane. Gözlerim bozulacaktı ararken. 😅

Ayrıca ürünün space tuşu yanlardan yukarıya doğru kasılmış gibi havada duruyor. Biraz titizim bu konularda. Dışında göçük olan beyaz eşyayı değiştirttim daha yeni.

Fotoğraf ekliyorum. Bu durum sizce normal midir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim.

Ürün QHD IPS-level olarak geçiyor panel özelliklerinde. 18”

IMG_1187.webp
IMG_1181.webp

Bir ara Huawei D16 model laptop kullanıyordum, ışık sızması onda da vardı ama sadece karanlıkta çok belli oluyordu. Galiba kullanılan panel tipinden ötürü diye düşünüp çok da üstüne düşmedim o zaman ama gerçekten sinir bozucuydu. Ölü piksel konusunda da MSI ölü pikseller için destek veriyor diye biliyorum. Aldığınız yer ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Hiç servisle tamirle uğraşmadan, doğrudan cayma hakkını veya ayıplı mal değişimini talep ederek cihazı iade etmen en sağlıklı yol olur, bu seviyede bir laptopta böyle toleranslar gösterilmemeli.

Hiç servisle tamirle uğraşmadan, doğrudan cayma hakkını veya ayıplı mal değişimini talep ederek cihazı iade etmen en sağlıklı yol olur, bu seviyede bir laptopta böyle toleranslar gösterilmemeli.
Aynı şekilde düşünüyorum. Bir alışveriş sitesinden satın aldım ürünü. Satıcı bizzat kendisi. İletişime geçtiğimde bana teknik servise göndermemi tavsiye etti temsilci. 😂

Ürünün ayıplı olduğunu iade veya değişim istediğimi talep ettim. Şimdi şöyle bir sorun var muhtemelen değişim yapmayacaklar çünkü stokta yok. 138.000₺ ye almıştım. Şu anda başka bir satıcıda 257.000₺ fiyatla satılıyor. Zorluk çıkarmazlarsa komple iade etmek zorunda kalacağım gibi görünüyor.

Aynı şekilde düşünüyorum. Bir alışveriş sitesinden satın aldım ürünü. Satıcı bizzat kendisi. İletişime geçtiğimde bana teknik servise göndermemi tavsiye etti temsilci. 😂

Ürünün ayıplı olduğunu iade veya değişim istediğimi talep ettim. Şimdi şöyle bir sorun var muhtemelen değişim yapmayacaklar çünkü stokta yok. 138.000₺ ye almıştım. Şu anda başka bir satıcıda 257.000₺ fiyatla satılıyor. Zorluk çıkarmazlarsa komple iade etmek zorunda kalacağım gibi görünüyor.

Kanunen (6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu) ayıplı malda dört seçimlik hakkın var diye biliyorum ben ve hangisini seçeceğine satıcı değil sen karar verirsin. Sen yenisiyle değişim hakkını kullandığında, satıcının stokumda yok deme lüksü yasal olarak yok stokta aynısı yoksa sana bir üst modelini veya teknik özellikleri eş değer olan muadilini vermek zorunda. Eğer bunu yapmıyorlarsa, aradaki fiyat farkını ödemekle yükümlü olduklarına dair emsal Tüketici Hakem Heyeti ve mahkeme kararları var. Servise göndermeni istemeleri süreci uzatıp seni tamir edildi veya iade uygundur raporuyla manipüle etmek için yapılan bir taktik.

Kanunen (6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu) ayıplı malda dört seçimlik hakkın var diye biliyorum ben ve hangisini seçeceğine satıcı değil sen karar verirsin. Sen yenisiyle değişim hakkını kullandığında, satıcının stokumda yok deme lüksü yasal olarak yok stokta aynısı yoksa sana bir üst modelini veya teknik özellikleri eş değer olan muadilini vermek zorunda. Eğer bunu yapmıyorlarsa, aradaki fiyat farkını ödemekle yükümlü olduklarına dair emsal Tüketici Hakem Heyeti ve mahkeme kararları var. Servise göndermeni istemeleri süreci uzatıp seni tamir edildi veya iade uygundur raporuyla manipüle etmek için yapılan bir taktik.
Ölü piksel için mi iade ediliyor yoksa ışık sızması için mi hocam? İleride başıma gelirse ışık süzmesi iade edilebilecek bir sorun mu?

Herkese tekrar merhaba. Konu ile ilgili yaşadığım süreci sizlerle de paylaşmak istedim.

Msi Global destek ilemiletişim kurarak yaşadığım ışık sızması , ölü piksel ve simetrisi bozuk space tuşu ile ilgili ticket oluşturdum.

Gelen cevapta ışık sızmasına “ mura effect “ , ölü piksel için “ görmemiz gerek “ ve son olarak space tuşu ile ilgili de “ normal “ olarak cevap verdiler.

Tekrar kendilerine mevcutta sahip olduğum Msi marka bilgisayarın ips ekran görüntüsünü ve ürünlerinde kullandıkları aynı marka ( steelseries ) tarafından tasarlan klavyedeki space tuşunun fotoğrafını ve sorunlu ürünün tanıtım görsellerindeki fotoğrafını da ekleyerek “ siz benim aklımla alay mı ediyorsunuz ? “ minvalinde bir cevap yazdım.

Verdikleri cevapta çark ettiklerini düşünüyorum. Çünkü iddia ettikleri şeyleri tekrar edip savunamadılar ve farklı cevaplar verdiler. Garanti yolunu gösterdiler.. Bir nevi kabul ettiler.

Ürünü aldığım alışveriş sitesiyle irtibata geçip ürünün ayıplı olduğunu ve değişim hakkımı kullanmak istediğimi söyleyerek talep oluşturdum. Bunun yerine ücret iadesi yolunu seçtiler. Çünkü ürünün fiyatı başka bir satıcıda 2 katına çıkmış , kendi stoklarında da yoktu. Laptop alımlarında geçerli 4000₺ çek teklif ettiler. 😂

Tabi ki kabul etmedim ve Tüketici hakem heyetine başvuracağım. Vaktim bol , acelem yok. Ne olacak göreceğiz..