MSI RTX 4070 Ti Super güç soketi yanması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet Yılmaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 64

Samet Yılmaz

Çalışkan
Merhaba,

MSI RTX 4070 Ti Super ekran kartımın 2 yıllık kullanımından sonra güç soketi yandı. Sağ olsun MSI ServisPoint garanti kapsamında ücretsiz değiştirdi. Bu güç soketi yanması tekrar olur mu?

Bunu merak ediyorum. Çünkü kartı ona göre düşük ayarlarda kullanacağım...

Bu durum kart ile ilgili değildir. 12VHPWR kablosu PSU'dan çıkarken en az 4-5 cm kadar keskin bükülmemesi gerekiyor, kablolama yapılırlen sıkışıtırılmasın. Aynı şekilde ekran kartına takarken de bükülmemesi gerekiyor. Bunların yanında sokete tam oturtulmalı.

Ben dün mesela 5 saat aralıksız 350W kullandım, sonra bir baktım evet ısınmış ama herhangi bir koku vs. yoktu.

4070 Ti Super muazzam güç çeken bir kart değil.

Bu dediklerime dikkat et sorun olmaz.

Son düzenleme:
Ek olarak PSU’yu da kontrol etmeni öneririm. Özellikle modüler PSU sokette erime veya kararma varsa, temas problemi nedeniyle bağlantı noktası yeterli ve dengeli akım iletememiş olabilir. 280 W TDP’li bir kartta temas direncinin artması ciddi ısınmaya ve soketin yanmasına yol açabilir. Muhtemelen 12V bağlantısında bir temas problemi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…