Yer
Halkla İlişkiler, Bilgisayar Teknisyeni
MSI GeForce RTX 4070 Ventus 2X 12 GB OC GDDR6X 192bit DLSS 3 ekran kartım var. Normal olarak neredeyse 77 dereceyi bile görmedim ancak ekran kartım 70 derecelerde iken hot spot sıcaklığı 90-95 derecelere gelmiş oluyor. Bunun sebepleri nelerdir?

Ekran kartım daha yeni, belki yeni bir yıl oluyordur. Genelde hep 60 FPS oynadığım için 50-60 derece bandındaydım ancak benchmark yapınca hot spot derecesi çok artıyor. Sizlere benchmarkt videosunu paylaşıyorım. Videoyu inceleyip ona göre yorum yapabilirsiniz.

Not: Fazeon F2 model kasayı kullanıyorum ve kasa yanındaki 2 intake fan, altında (ekran kartına doğru üflüyor) 3 intake ve arkada 1 exhaust olacak şekilde 6 adet fan mevcut.

Kasa içerisindeki bileşenler:
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B350-F gaming.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X.
  • Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Ventus 2X e 12g OC GDDR6X 192bit DLSS 3 ekran kartı.
  • RAM: G.Skill 32 GB (16x2) 2400MHz.
  • Soğutucu: Xigmatek Air Killer Pro.
  • HDD: WD blue 1TB.
  • SSD: Gigabyte Aorus 1TB 5000e (5000 MB okuma / 3800 MB yazma) NVMe M.2 SSD.
  • Güç kaynağı: Fazeon 650W 80+ Bronze.
  • Kasa: Fazeon F2

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt tavsiye ederim. Ben güç limitini 85e sabitleyim undervolt yapıp bir de agresif fan curve yapınca yaklaşık bir 15-20 derece fark etti.

Bu arada benim kart cznull adlı testte 80 derece çalışıyor. Bir bakım lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın Hotspot sıcaklığı testlerde 90'ı geçmemiş, hava akış sorunu devam ediyor sanırım sizde.
Hangi testten bahsediyorsunuz? En son yaptığım test hot spot sıcaklığı 96.6 derece. OCCT Power test 200w. Hava akış sorunu şuan bulunduğum ortamdan dolayı biraz sıkıntılı ne yazık ki. Kasayı açık alana çıkmayı planlıyorum.