eyalcinkaya87

Gelişen
Bileşenler: i7 14700K, 32 GB 6400 CL30 RAM, MSI Z790 Gaming Plus, MSI 1000W 3.1 5.1PSU vs vs.

Sorun şu ki henüz 2 oyun denememe rağmen aynı bileşenli diğer testlerle karşılaştırdığımda yaklaşık 30-40 FPS daha az alıyorum. Oyunlar Batman'a. Knight ve CoD MW 3.

Gercekten moralim çok bozuk. Bu yaşta ilk kez bilgisayarim oldu ama o da kursagimda kaldi.

Tüm driverlar güncel. BIOS ayarları yapıldı. RAM ayarlari yapildi. CPU cooling type MSI Extreme seçildi, CPU Lite load 9'dan 2'ye çekildi. MSI Center Extreme olarak ayarlı. Kartın üzerindeki Switch gaming olarak seçili. Neden böyle oluyor anlamadım.

Karşılaştırdığın testlere o kadar güvenme. Donanım farklıları olur. Birebir aynı sisteme ve şartlara bakmak lazım. Ekran kartı markaları arasında bile 5-10 FPS'e kadar oynama olur. RAM MHZ değerlerinden tut, işlemcinin soğutmasına kadar ve üstüne O.C. değerlerine kadar dolu faktör var. İşlemci, RAM ve ekran kartına O.C. yapılabilir.

Oyun ayarları ve çözünürlükte önemli. Bir de RAM'lerin çift kanal olarak 2 kit olduğunu varsayıyorum. Bunları yan yana takamazsın. Bir boşluk bırakarak takarsın. 2 ve 4. slota takman gerekir. O da çok büyük FPS düşürür bilgin olsun.