DRAGON

Yetkin
Kart ilk alındığından beri hiç açılmadı, vidaların üzerinde hâlâ garanti etiketleri duruyor. Yüke bindiğinde 80-85°C civarında çalışıyor. Eğer açarsam termal macunu değiştirmeyi düşünüyorum ama termal padleri değiştirip değiştirmem gerektiğinden emin değilim.

Hotspot ve VRAM sıcaklıklarınızı yazabilir misiniz? Çekirdeğin 80-85 olması normal değil. Bakım yapılması şart olmuş ama VRAM'lerin sıcaklığı iyiyse öyle bırakabilirsiniz. Değilse ona uygun pad bulmanız gerekecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kart çıkalı 8 yıl olmuş. Bugüne kadar macun bakımı yapılmadıysa ölmüştür. Padlere gelirsek büyük ihtimalle aşırı ısıdan bozulmuş olabilirler. Açmışken macunu ve padleri değiştirin derim.

MSI Armor zaten ısınma şikayetleri ile gelen bir model ve 85 derece fazla. Termal bakımı gelmiş evet.

Termal pad değiştirmeye yetecek kadar bütçem yok. Ekran kartına uygun ve kaliteli bir şey almak istiyorum, o yüzden şimdilik yetmez. Thermal Grizzly Kryonaut alıp sürmeyi düşünüyorum.
Hotspot ve VRAM sıcaklıklarınızı yazabilir misiniz? Çekirdeğin 80-85 olması normal değil. Bakım yapılması şart olmuş ama VRAM'leri sıcaklığı iyiyse öyle bırakabilirsiniz değilse ona uygun pad bulmanız gerekecek.
Hotspot ile VRAM sıcaklıklarını GPU-Z üzerinden göremedim başka bir yerde mi bakmam gerekiyor?

Termal pad değiştirmeye yetecek kadar bütçem yok. Ekran kartına uygun ve kaliteli bir şey almak istiyorum, o yüzden şimdilik yetmez. Thermal Grizzly Kryonaut alıp sürmeyi düşünüyorum.

Hotspot ile VRAM sıcaklıklarını GPU-Z üzerinden göremedim başka bir yerde mi bakmam gerekiyor?
OCCT veya AMD Adrenalin'den bakabilirsin, performans kısmında GPU'nun altında hotspot var. GPU yazan sırada da GPU belleği tarzı bir yazı var, oradan bakabilirsin.