Güncel versiyonda var. 70 derece ise iyi padlere dokunmana gerek yok.

Sadece VRAM'e yük bindirince o derecelerde hocam combined yapıp hem çekirdek hem de VRAM'e yük verince 88 derece maksimum gördü. Çekirdek sıcaklığı da maksimum 86 derece gördü.

Screenshot_1.webp

OCCT veya AMD Adrenalin'den bakabilirsin, performans kısmında GPU'nun altında hotspot var, GPU yazan sırada da GPU belleği tarzı bir yazı var oradan bakabilirsin.

Adrenalin'de yazıyor hocam yüke binince hotspot 77 derece sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece VRAM'e yük bindirince o derecelerde hocam combined yapıp hem çekirdek hem de VRAM'e yük verince 88 derece maksimum gördü. Çekirdek sıcaklığı da maksimum 86 derece gördü.

Eki Görüntüle 173543

Adrenalin'de yazıyor hocam yüke binince hotspot 77 derece sabit.
Hotspot, kartın çekirdeklerinin yükselebildiği en yüksek sıcaklıktır. Kart 80-85 olurken en fazla 77 derece olamaz, bir yanlışlık var. Yeterince yük bindirmemiş olabilir misiniz?

FurMark yap. Ana sıcaklık 75 derece üstüne çıkıyorsa bakım vakti.

Polaris GPU'larda hotspot sensoru yok. Okunan bir deger varsa pek muhtemel yanlis cunku 86 GPU core olurken 77 hotspot olamaz zaten. Hotspot sensorleri Vega'dan itibaren gelen bir sensor. Polaris GPU'larda okunan ''memory temperature'' degerleri de genelde yanlis oluyor, karti actiginizda thermal pad'lerin durumundan anlarsiniz artik o durumu mecbur.

Bunun disinda RX 570'lerin temp limit degerleri genelde 85 derece civari oluyor. MSI'in modellerinde MSI'in esekliginden dolayi 90 olmasi gerek. Yine de 86 derece goren bir Polaris GPU pek muhtemelen dogru duzgun boostlamaz, tam performans alamazsiniz. Bakimini yapmanizin vakti gelmis geciyor.

OCCT ile GPU testi yapmak yerine de Unigine Superposition gibi benchmarklar kullanmaniz daha iyi olur.

Polaris GPU'larda hotspot sensoru yok. Okunan bir deger varsa pek muhtemel yanlış cunku 86 GPU Core olurken 77 hotspot olamaz zaten. Hotspot sensorleri Vega'dan itibaren gelen bir sensor. Polaris GPU'larda okunan "Memory temperature" degerleri de genelde yanlış oluyor, karti actiginizda thermal Pad'lerin durumundan anlarsiniz artik o durumu mecbur.

Bunun disinda RX 570'lerin temp limit degerleri genelde 85 derece civari oluyor. MSI'in modellerinde MSI'in esekliginden dolayi 90 olmasi gerek. Yine de 86 derece goren bir polaris GPU pek muhtemelen dogru duzgun boostlamaz, tam performans alamazsiniz. Bakimini yapmanizin vakti gelmis geciyor.

OCCT ile GPU testi yapmak yerine de unigine superposition gibi benchmarklar kullanmaniz daha iyi olur.

Kart normalden fazla güç çekiyor onu da hala anlayabilmiş değilim. 150W TDP'si var ama 200 watt civarı güç çekiyor Memory clock da overclock yapmadığım halde overclocklu gibi 1750 MHz yerine 2250 MHz. Kartı dün elden teslim aldım. Adama bugün yazdım MSI overclock ediyor performans arttırıyor diye saydırdı. İnanmadım tabii ama bu şekilmi kullanmalıyım yoksa MSI Afterburner'den standart frekanslarına düşürmeli miyim? Geceden beri test ediyorum sıcaklık konusu dışında hiçbir sorun yok ağır oyunlar denedim hata donma atma gibi şeyler yapmadı. Uyurkende saat 9.30'a kadar FurMark çalıştırdım. Sıcaklık sabit dümdüz bir şekilde 90 dereceydi ve watt değeri 200 değil 160 140 150 civarında seyrediyordu.
GTA 5 Legacy 1080p en yüksek ayarlar gelişmiş ayarlar dahil en yüksekte ortalama 75 FPS civarı alıyor.

Son düzenleme:
85 derece kartı temizlemeden satması ayıp. Kontrol etmemiş miydiniz almadan önce?

Adam yapmak istemiş ama garanti etiketini sökmek istememiş. Yani içi açılmadan satarsam daha çok kar ederim diye düşünmüştür büyük ihtimalle 1600 TL yazmış 1300 TL'ye aldım. HD 6570'ten geçince çağ atladım resmen.

Memory clock da overclock yapmadığım halde overclocklu gibi 1750 MHz yerine 2250 MHz.
Fabrikadan 2250MHz memory clock ile gelen 570/580 olmamasi lazim. 2250MHz zaten varsayilan memory overdrive limitleri oluyor 570 ve 580'lerde, ustu icin VBIOS modlamaniz gerekiyor.
Kart normalden fazla güç çekiyor onu da hala anlayabilmiş değilim. 150W TDP'si var ama 200 watt civarı güç çekiyor
Kartı dün elden teslim aldım. Adama bugün yazdım MSI overclock ediyor performans arttırıyor diye saydırdı. İnanmadım tabii ama bu şekil mi kullanmalıyım yoksa MSI Afterburner'den standart frekanslarına düşürmeli miyim?
Siz frekanslarda elleme yapmadiysaniz, aldiginiz kisi karta modifiyeli VBIOS atmis olabilir. Yine de Afterburner uzerinden varsayilana dondurmeyi deneyebilirsiniz.

Afterburner uzerinden varsayilana dondurmeye calistiginizda da ayni kaliyorsa, aldiginiz kisi muhtemelen ozel VBIOS atmis ve o VBIOS'ta da memory clock arttirip, power limit koklemis. Power limit arttirdigi icin de bu yuzden daha yuksek TDP degerleri goruyor olabilirsiniz. Mining icin kullanilmis kartlarda miner arkadaslar yapiyorlar genelde bu VBIOS atip memory clock falan arttirma isini.

TDP degerinin ''kartin cekecegi kesin mutlak guc'' anlamina gelmedigini tekrardan hatirlatalim. Power limit koklemenin ideal sartlarda herhangi bir eksisi olmamasi gerek ancak 2250 memory clock biraz sakat, her 570 o frekanslari stabil yemeyebilir. Kaldi ki sizin kartiniz halihazirda sicak calisiyor, power limit ellemek ya da memory clock arttirmasi yapmak pek saglikli olmayacaktir bu halinde.

Fabrikadan 2250MHz Memory clock ile gelen 570/580 olmamasi lazim. 2250MHz zaten varsayilan Memory OverDrive limitleri oluyor 570 ve 580'lerde, ustu icin VBIOS modlamaniz gerekiyor.

Siz frekanslarda elleme yapmadiysaniz, aldiginiz kisi karta modifiyeli VBIOS atmis olabilir. Yine de Afterburner uzerinden varsayilana dondurmeyi deneyebilirsiniz.

Afterburner uzerinden varsayilana dondurmeye calistiginizda da ayni kalıyorsa, aldiginiz kisi muhtemelen ozel VBIOS atmis ve o VBIOS'ta da Memory clock arttirip, Power limit koklemis. Power limit arttirdigi icin de bu yuzden daha yuksek TDP degerleri goruyor olabilirsiniz. Mining icin kullanilmis kartlarda miner arkadaşlar yapiyorlar genelde bu VBIOS atip Memory clock falan arttirma isini.

TDP degerinin "kartin cekecegi kesin mutlak guc" anlamina gelmedigini tekrardan hatirlatalim. Power limit koklemenin ideal sartlarda herhangi bir eksisi olmamasi gerek ancak 2250 Memory clock biraz sakat, her 570 o frekanslari stabil yemeyebilir. Kaldi ki sizin kartiniz halihazirda sıcak calisiyor, Power limit ellemek ya da Memory clock arttirmasi yapmak pek saglikli olmayacaktir bu halinde.

Peki bunun kendi attığı bir VBIOS olduğunu görmem için hangi programla bakmam gerekiyor bir de Power limiti -50 yaptım 150W çekiyor şu anda Memory clock 1750 MHz yaptım çekirdek frekansıda 1458 MHz onu da TechPowerUp'tan baktım 1268 defaultmuş onu yaptım şu anda kart FurMark'ta maksimum 74 derece görüyor. Yalnız FPS furmarka göre bayağı düştü 1080p de 84 FPS alırken düşürünce 57 FPS almaya başladı.

TDP degerinin "kartin cekecegi kesin mutlak guc" anlamina gelmedigini tekrardan hatirlatalim. Power limit koklemenin ideal sartlarda herhangi bir eksisi olmamasi gerek ancak 2250 Memory clock biraz sakat, her 570 o frekanslari stabil yemeyebilir. Kaldi ki sizin kartiniz halihazirda sıcak calisiyor, Power limit ellemek ya da Memory clock arttirmasi yapmak pek saglikli olmayacaktir bu halinde.

O zaman Power limiti çok daha fazla arttırmış. Sadece 50 aşağı 50 yukarı şeklinde gözüküyor buna görede özel bir VBIOS atmışa benziyor.

Son düzenleme: