Westa

Uzman
Merhaba, ekran kartlarından çok fazla anlamadığım için sizlere sormak istediğim bir sorum var. İkinci el bir MSI RX 6650XT alacağım, fiyatı 7-8 bin falan. Bu kart ikinci el fiyatına göre iyi midir? Kartın içi açılmış ama bir yıl daha garantisi var. Ayrıca satın almadan önce satıcıdan nasıl bir FurMark testi talep etmeliyim ve bu testte çıkan sıcaklıklar ortalama ne olmalı?

Merhaba, ekran kartlarından çok fazla anlamadığım için sizlere sormak istediğim bir sorum var. İkinci el bir MSI RX 6650XT alacağım, fiyatı 7-8 bin falan. Bu kart ikinci el fiyatına göre iyi midir? Kartın içi açılmış ama bir yıl daha garantisi var. Ayrıca satın almadan önce satıcıdan nasıl bir FurMark testi talep etmeliyim ve bu testte çıkan sıcaklıklar ortalama ne olmalı?

Fiyatı bana uçuk geldi yakın zamanda arkadaşım 7bine 6700XT aldı jelatinleri üstündeydi. Ayrıca içi açılmış ekran kartının garantisi olmaz içi açıldığı için garantisi anında biter. Ancak ille de alacaksan testlerde 60-70 arası olmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Hocam bu kadar yeni bir kartın içi servis dışında bir yerde açıldıysa bir terslik vardır mutlaka ben o fiyata o karta bulaşmanizi önermem.

Fiyatı bana uçuk geldi yakın zamanda arkadaşım 7bine 6700XT aldı jelatinleri üstündeydi. Ayrıca içi açılmış ekran kartının garantisi olmaz içi açıldığı için garantisi anında biter. Ancak ille de alacaksan testlerde 60-70 arası olmalı diye düşünüyorum.
İçi msi servisinde açılmış, istek dışı dediler serviste açılınca da garantisi devam etmiyor mu?

İçi msi servisinde açılmış, istek dışı dediler serviste açılınca da garantisi devam etmiyor mu?
Hocam bahsettiğiniz ekran kartı belli ki servise gitmiş ve içi açılacak kadar sorunu var mış. Bence başka bir karta yönelin. XFX MERC 6750XT ve 6800XT kullandım. Serinlik konusunda çok iyiydi o modellere bakabilirsiniz.

Hocam bahsettiğiniz ekran kartı belli ki servise gitmiş ve içi açılacak kadar sorunu var mış. Bence başka bir karta yönelin. XFX MERC 6750XT ve 6800XT kullandım. Serinlik konusunda çok iyiydi o modellere bakabilirsiniz.
Açıkçası bütçe 7.500 tl falan ikinci el param güvende ile almak istiyorum sarı siteden ve pek fazla öyle bu fiyatlara bulamıyorum. Beklemeye devam etmeli miyim?

Bilgisayarda sorun var mış, ssdde sorun çıkmış serviste ekran kartına da bakım yapıp öyle yollamış diye bir şey aldım. Ayrıca servisin yaptığına dair belgesi de bulunuyormuş.

Bilgisayarda sorun var mış, ssdde sorun çıkmış serviste ekran kartına da bakım yapıp öyle yollamış diye bir şey aldım. Ayrıca servisin yaptığına dair belgesi de bulunuyormuş.
Çok saçma bir durum ama olabilir servislerin böyle saçmalıkları oluyor evet.

Açıkçası bütçe 7.500 TL falan ikinci el Param Güvende ile almak istiyorum sarı siteden ve pek fazla öyle bu fiyatlara bulamıyorum. Beklemeye devam etmeli miyim?

Şu an inceliyorum da haksız sayılmazsınız fiyatlar uçmuş Param Güvende ile alacaksanız alın. Gerekli testlerini kendiniz yapın satıcıdan bir şey talep etmenize gerek yok.

Ve servis kağıdında "Termal macun değiştirildi kasma sorunu çözüldü" ibaresi bulunuyormuş. Garantisi devam ediyorsa ve herhangi bir sorun yoksa almak mantıklı mı?

Şu an inceliyorum da haksız sayılmazsınız fiyatlar uçmuş Param Güvende ile alacaksanız alın. Gerekli testlerini kendiniz yapın satıcıdan bir şey talep etmenize gerek yok.
Aldığımda nasıl bir test yapmalıyım peki?

Ve servis kağıdında "termal macun değiştirildi kasma sorunu çözüldü" ibaresi bulunuyormuş. Garantisi devam ediyorsa ve herhangi bir sorun yoksa almak mantıklı mı?

Serviste yapıldıysa garanti etiketi üzerine tekrar vuruluyor mu kesin olarak bilmiyorum. Satarken sorun olabilir. Dedikleri gibiyse eğer herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Aldığımda nasıl bir test yapmalıyım peki?

FurMark ve oyunlarınızda test edin kasanızın hava sirkülasyonu iyi ise kartın 75'lerin üstüne çıkmaması lazım.